Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΟΥΡΛΙΑΞΕΙ

Αλλαγή σελίδας η ψήφος στον Γ.Καμίνη, να μην παρερμηνευθεί η νίκη του
Δευτέρα, 15 Νοέ. 2010, 00:42
Για τα αποψινά αποτελέσματα του 2ου γύρου των δημοτικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου και Γιάννης Παρασκευόπουλος έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Πρώτο μήνυμα είναι το πόσο έντονα γυρνούν οι πολίτες την πλάτη σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Η αποχή είναι έκφραση οργής, δυστυχώς όμως καταλήγει και λευκή επιταγή σε εκείνους ακριβώς τους μηχανισμούς που απορρίπτει. Οι πολιτικοί καλά θα κάνουν να ακούσουν την εκκωφαντική σιωπή της κοινωνίας, γιατί όποιος δεν ακούγεται, θα αναγκαστεί να ουρλιάξει.
Για να μη γίνει όμως η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος κρίση της δημοκρατίας, είναι ανάγκη να πειστεί ο κόσμος ότι η συμμετοχή, κάθε μέρα και όχι μόνο ανά τετραετία, μπορεί πραγματικά να αλλάξει τα πράγματα.
Τα ποσοστά αποχής αποτελούν χρεοκοπία και για το σύστημα των δύο γύρων, όπως επιμέναμε πάντα οι Οικολόγοι Πράσινοι: Εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται, μόνο και μόνο για να μας διοικήσουν μειοψηφίες. Προγραμματικές συμφωνίες για διοικήσεις συνεργασίας στους δήμους και τις περιφέρειες, αποτελούν τη μόνη εναλλακτική λύση.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι γιορτάζουμε απόψε τη νίκη του κ. Καμίνη, και τη συμβολή μας να αλλάξει επιτέλους σελίδα η Αθήνα. Είναι μια ψήφος για την πόλη μας, ψήφος που το ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνει να μην την παρερμηνεύσει ως ψήφο ανοχής προς την πολιτική του.
Μπροστά στις μάχες που έρχονται, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε η χρεοκοπία του κράτους να μην περάσει και στην αυτοδιοίκηση».


Ραντεβού 11:30πμ, στο Σύνταγμα
Το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου έχει κηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Κλίμα, ενόψει του νέου γύρου συνομιλιών στο Κανκούν του Μεξικού.
Μαζί με τα πράσινα κινήματα, ενώνουμε τη φωνή μας με τους ενεργούς πολίτες όλου του κόσμου για:

  • Άμεσες ρυθμίσεις για τα θέματα της βοήθειας προς τις φτωχότερες χώρες και την πρόσβασή τους σε καθαρές τεχνολογίες.
  • Δέσμευση για μείωση 30% στις ευρωπαϊκές εκπομπές μέχρι το 2020.
  • Πλήρη δεσμευτική συμφωνία για τις μειώσεις εκπομπών που ζητούν οι επιστήμονες για να αποτρέψουμε αποσταθεροποίηση του κλίματος.
  • Ουσιαστικά μέτρα και στη χώρα μας, για απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη. Όχι στον ακρωτηριασμό του σιδηροδρομικού δικτύου.
  • Προωθούμε τις απαραίτητες αλλαγές και στις δικές μας καθημερινές συνήθειες.

Δίνουμε ραντεβού στις 11:30 το πρωί στο Σύνταγμα (στην έξοδο του μετρό) για να στείλουμε ισχυρό μήνυμα στις κυβερνήσεις.
Κυκλοφορήστε το νέο σε φίλους και γνωστούς, φέρτε μαζί σας σφυρίχτρες, τύμπανα και μουσικά όργανα.


Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου