Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ για τις αποκαλούμενες ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι το αίτημα για τις αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος στο ελληνικό για τις ναζιστικές θηριωδίες και τα αναγκαστικά δάνεια είναι δίκαιο. Και δε θα μπορούσε να μην είναι, μια που πρόκειται για διακρατική οφειλή μεγάλου ύψους και υπάρχουν παραδοχές περί αυτού από διαδοχικές  γερμανικές κυβερνήσεις και διοικητικές αρχές.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, σταθερά απέναντι σε εθνικιστικές κορώνες και πατριδοκάπηλες λογικές, τονίζουμε ότι αυτή μας η στάση δεν έχει «αντιγερμανικό» χαρακτήρα, αλλά καθαρά αντιναζιστικό κι αντιφασιστικό. Οι ναζί και οι φασίστες, είτε Γερμανοί είτε Έλληνες, είναι πρώτα ναζιστές και φασίστες και ως τέτοιοι είναι πολιτικοί μας αντίπαλοι.
Στην προσπάθειά μας για καταβολή αυτών των οφειλομένων, δεσμευόμαστε να συντονίσουμε τη δράση μας με τις δυνάμεις των Πρασίνων και άλλων δημοκρατών στην Ευρώπη, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη σ' αυτό το ζήτημα.
Παράλληλα προτείνουμε το ποσό της επιστροφής του κατοχικού δανείου να μη μπει γενικά και αόριστα στο κρατικό ταμείο, αλλά να χρησιμοποιηθεί ως ελληνική εθνική συμμετοχή που θα συμπληρώνει δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε ένα ευρύ πρόγραμμα πράσινου μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας.
Το Πανελλαδικό Συμβούλιο των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου