Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Τα καλά να λέγονται...)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αδιαφανείς διαδικασίες» και «περιβάλλον διαχειριστικών παρεκτροπών» στο οποίο δεν τηρούνταν καν «οι φορολογικοί και διαχειριστικοί κανόνες στη χρήση των ταμειακών μηχανών», διαπιστώνει μεταξύ άλλων το πόρισμα ορκωτών λογιστών που διενήργησαν ειδικό διαχειριστικό έλεγχο της λειτουργίας των κυλικείων της δημοτικής επιχείρησης «Τεχνόπολις» για το 2010. Το αποτέλεσμα αυτής της διαχείρισης ήταν, σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, να στερηθεί η «Τεχνόπολις» και κατʼ επέκταση ο Δήμος Αθηναίων έσοδα, υπολογιζόμενα μόνον για το 2010, σε 478.000 ευρώ. Εύλογο είναι το ερώτημα γιατί αυτά τα χρήματα δεν πήγαν στα ταμεία της «Τεχνόπολις».

Ο Δήμος Αθηναίων είναι αποφασισμένος να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση, να αποδοθούν τυχόν ευθύνες και να διασφαλιστούν σε κάθε περίπτωση τα έννομα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών του.

Σημείωση
H νέα διοίκηση της «Τεχνόπολις», μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της το Φεβρουάριο του 2011 και αφού διαπίστωσε ατασθαλίες στη διαχείριση των κυλικείων που είναι στην ευθύνη της δημοτικής επιχείρησης, έλαβε σειρά μέτρων με στόχο τη λειτουργία των κυλικείων  σύμφωνα με τους κανόνες της χρηστής διαχείρισης. Ήδη τα μέτρα αυτά αποδίδουν σημαντική αύξηση των εσόδων και μάλιστα παρά την ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα κυλικεία. Ταυτόχρονα ανέθεσε στους ορκωτούς λογιστές, που είχαν ήδη οριστεί από  την προηγούμενη διοίκηση για τον τακτικό έλεγχο της εταιρίας, ειδικό διαχειριστικό έλεγχο για τη λειτουργία των κυλικείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου