Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Απολογισμός 7ου Αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ Αθήνας

Όαση ειρήνης, αγάπης και αισιοδοξίας το φετινό αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Μάη στο Πάρκο Ηρώων (πρώην Ενόπλων Δυνάμεων) στον Ταύρο, σε αντιδιαστολή προς το γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας και βίας των ημερών που ακολούθησαν. Μια προσωρινά αυτόνομη ζώνη, μια άλλη πόλη μέσα στην πόλη, μια βαλβίδα κοινωνικής αποσυμπίεσης κόντρα στην οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και πνευματική κρίση, κόντρα στο φόβο, τις απαγορεύσεις και τις εξαρτήσεις.
 
Σε πείσμα σχεδόν όλων των ΜΜΕ που αποσιώπησαν το μεγαλύτερο ελεύθερο- αυτοδιαχειριζόμενο φεστιβάλ της πόλης, περισσότεροι από 150 μουσικοί και Djs σε 4 μουσικές σκηνές για όλα τα γούστα, περισσότερες από 30.000 χιλιάδες χαμογελαστές ψυχές που έδωσαν το παρόν διεκδικώντας, χορεύοντας και τραγουδώντας το αυτονόητο. Να αλλάξουν, στα πλαίσια της μείωσης της βλάβης, οι παράλογες και απάνθρωπες πολιτικές περί “ναρκωτικών” ουσιών που φυλακίζουν τους χρήστες και πλουτίζουν τη ναρκομαφία.
 
Εντύπωση μας έκανε για μια ακόμη χρονιά το μένος, η παραπληροφόρηση και η παραπολιτική του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που επιδόθηκαν σε όργιο συκοφάντησης και τρομοκράτησης (σκίσιμο και σκέπασμα αφισών, τηλέφωνα αγανακτισμένων πολιτών σε τοπικούς παράγοντες και αστυνομία, μοίρασμα συκοφαντικών φυλλαδίων έξω από σχολεία, κ.α.) για να απαγορεύσουν την υλοποίηση των Αντιαπαγορευτικών φεστιβάλ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.
 
Απελπισμένες και ανενημέρωτες κραυγές που θυμίζουν άλλες εποχές και εξυπηρετούν σκοτεινά και εγκληματικά συμφέροντα, στηρίζοντας τις ίδιες απαγορευτικές πολιτικές που εισήγαγαν και επιβάλουν οι ιμπεριαλιστές ιδεολογικοί εχθροί τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό διαπιστώσαμε με φρίκη την πανομοιότυπη διατύπωση και επιχειρηματολογία των ανακοινώσεων του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής Μαγνησίας με στόχο να εμποδίσουν την υλοποίηση του φεστιβάλ του Βόλου. Βέβαια όχι μόνο δεν εμπόδισαν την υλοποίηση των φεστιβάλ, αλλά άθελά τους συνέβαλλαν στην διαφήμισή τους, αφού οι ανακοινώσεις τους αναπαράγονται από τα ΜΜΕ, ενώ οι δικές μας όχι.
 
Εν αναμονή των νομοθετικών εξελίξεων που προανήγγειλε και η Μένη Μαλιώρη, πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, στην συζήτηση του Αντιαπαγορευτικού της Αθήνας, μένουμε στις δηλώσεις της ίδιας ότι σύντομα θα υπάρξει πλήρης αποποινικοποίηση της χρήσης και της κατοχής μικροποσοτήτων για προσωπική χρήση, που θα αντιμετωπίζεται πλέον με διοικητικές κυρώσεις (συστάσεις για θεραπεία, κλπ) και όχι με ποινικές.
 
Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση του φεστιβάλ της Αθήνας (αλλά και του Βόλου και της Θεσσαλονίκης), όλα τα μουσικά σχήματα, τους Djs, τους ομιλητές, τις θεατρικές ομάδες, τις ομάδες κρουστών, όσους έτρεξαν, όλους τους ganja warriors που συμμετείχαν, με την ευχή ότι ο κόσμος που συμμετέχει στα ελεύθερα- αυτοδιαχειριζόμενα φεστιβάλ σαν επισκέπτης θα γίνει πιο συνειδητός σε ότι αφορά τη συλλογή των σκουπιδιών του και το σεβασμό στον χώρο που φιλοξενεί το φεστιβάλ συμβάλλοντας στη καθαριότητά του.
 
Ευχαριστούμε τέλος όλα τα όμορφα παιδιά που βοήθησαν και τα δύο πρωινά στο να παραδώσουμε τον χώρο καθαρό και σε καλή κατάσταση, καθώς και τον Δήμαρχο Μοσχάτου- Ταύρου που δεν ενέδωσε στις πιέσεις και τη συκοφάντηση, αλλά στήριξε με σθένος την ελευθερία έκφρασης του φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου