Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Δελτίο Τύπου - Δηλώσεις δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού


ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Γραφείο Τύπου

Τηλ.: 3722163-3722141                                                                         Αθήνα, 28 Μαρτίου 2011

e-mail: press@cityofathens.gr


Δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού

Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα και ψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου. Δυστυχώς η διαδικασία αυτή διεξήχθη εκτός του δημαρχιακού μεγάρου καθώς αυτό τελεί υπό κατάληψη. Είναι ευνόητο ότι σε συνθήκες κατάληψης δεν υπήρχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις ούτε για την ασφάλεια των δημοτικών συμβούλων ούτε για την ελεύθερη διατύπωση γνώμης και ψήφο.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συμμετείχαν δύο παρατάξεις: η παράταξη «δικαίωμα στην πόλη» και η παράταξη «Επιμένουμε Αθήνα» του κυρίου Αμυρά. Ευχαριστώ και τις δύο παρατάξεις για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν. Οι άλλες παρατάξεις δυστυχώς επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της αποχής και του δωρεάν λαϊκισμού.

Δεν με εκπλήσσει βεβαίως η στάση του προκατόχου μου, του κυρίου Κακλαμάνη. Μετά από μια καταστροφική διαδρομή στον Δήμο, επιλέγει σήμερα την αποχή προβάλλοντας αβάσιμες διαδικαστικές ενστάσεις όταν – και διαβεβαιώνω γι αυτό όλους τους δημότες – η διαδικασία με την οποία συγκλήθηκε και συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο είναι εντελώς νόμιμη. Εμείς ασχολούμαστε με την ουσία, ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό και θα διασφαλίσουμε την εκτέλεσή του με βασικό γνώμονα το συμφέρον των δημοτών της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου