Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο κόσμος που γέμισε την αίθουσα άκουγε με προσοχή, χωρίς να διακόπτει και κατόπιν όποιος ήθελε έπαιρνε τον λόγο.
Ο Δημήτρης αναφέρθηκε στο ζήτημα του Βουστασίου, στις επιπτώσεις που έχει η κρίση στους παιδικούς σταθμούς και την σωστή λειτουργία τους (ελλειπής θέρμανση, λιγότερη τροφή). Μας ενημέρωσε για το θέμα των συγχωνεύσεων και τις μικρές λεπτομέρειες, τις οποίες δεν γνωρίζουμε, όπως δηλαδή ότι ο διευθυντής πλέον θα είναι διορισμένος από το υπουργείο μάνατζερ, ο οποίος θα ψάχνει για χορηγούς, έτσι ώστε να μπορούν να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα του σχολείου!
Η Αλεξάνδρα χαρακτήρισε την κατάσταση που ζούμε ως μια ξεφτιλοποίηση των πάντων στον χώρο της παιδείας και τάχθηκε απέναντι στα έργα βιτρίνας και την ωραιοποίηση της γενικότερης κατάστασης. "Θέλουμε χρήματα για την παιδεία και όχι για τις ΜΚΟ συγγενικών προσώπων υπουργών και πρωθυπουργών." Επισήμανε επίσης ότι χρειάζεται αγάπη για να ανέβει το βιωτικό επίπεδ όλων μας και όχι να πέσουμε σε χαμηλότερο επίπεδο. Έκρινε αντιεκπαιδευτική τακτική την διδασκαλία και της 2ης γλώσσας στην 1η δημοτικού. Στο τέλος άφησε ένα γενικό ερώτημα να πλανάται στην αίθουσα όσον αφορά στο ματαναστευτικό ζήτημα. "Γιατί όσοι μεταναστεύουν έρχονται στην Ελλάδα για να βελτιώσουν τις ζωές τους και δεν κάθονται να πολεμήσουν στις χώρες τους για να βελτιωθεί εκεί η ζωή τους; "
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Αθηνά η οποία εστίασε στο τεχνικοοικονομικό κομμάτι της κρίσης, του μνημονίου και του Καλλικράτη. Μας ενημέρωσε λέγοντας ότι στο κοινοτικό συμβούλιο παρουσιάζονται κομμάτια του προϋπολογισμού του δήμου, τα οποία δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένα έργα και υπηρεσίες του δήμου αλλά σε κωδικούς, τους οποίους ελάχιστοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν. Καυτηρίασε την κίνηση του υπουργείου πολιτισμού να δώσει 95 εκατομύρια ευρώ στο μέγαρο μουσικής και μας προέτρεψε να βγούμε στους δρόμους να διαμαρτυρηθούμε (και δίκιο είχε). Κρατάω την σοφή της κουβέντα ότι το μόνο χρέος που έχουμε είναι αυτό που έχουμε απέναντι στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές!
Ο Τζούλιο αναφέρθηκε στην περίπτωση των πολύπαθων Λαχανόκηπων, που μια απαλοτριώνονται και μια ξε-απαλοτριόνονται!!! Κάτι σαν το γνωστό μας γιοφύρι... Πρότειναι να πάει στο δημοτικό συμβούλιο μια καθαρογραμμένη πρόταση για το τι προτείνουμε εμείς οι κάτοικοι και να μαζέψουμε και υπογραφές παράλληλα. Επεσήμανε επίσης ότι οι λαχανόκηποι είναι μια τεράστια ευκαιρία για την δημιουργία κοινωνικών υποδομών και οι πόροι για αυτό το εγχείρημα μπορούν να βρεθούν από το πρόγρμμα "Ελλάδα".
Κατόπιν η Μαρία μας θύμισε ότι ζούμε σε μια γειτονιά με ανθρώπους-καταναλωτες και κατοικίδια όπου είναι λίγο θολό το ποιος προσέχει ποιον και το ποιος κρατάει συντροφιά σε ποιον!
Οι καταναλωτές παράγουν σκουπίδια τα οποία είτε δεν χωράνε στους κάδους είτε εμείς τεμπελιάζουμε να τα αποθέσουμε σε άδειους ή μισογεμάτους. Όσο για τα κατοικίδια καυτηρίασε το ότι τα παραγόμενα από την "ανάγκη" των κατοικιδίων παραμένουν στα πεζοδρόμια ή πάνω στο χορτάρι ή οπουδήποτε αλλού χωρίς να απομακρύνονται από τους ιδιοκτήτες των κατοικιδίων με αποτέλεσμα ο χώρος να μην είναι υγιεινά προσβάσιμος για χρήση από παιδιά που θέλουν να παίξουν και μεγαλύτερους που θέλουν να περπατήσουν.Θα έπρεπε να υπάρχει ειδική σήμανση από τον δήμο καθώς και παρελκόμενα (γάντια,σακούλες,κάδοι)
Ο Μιχάλης μας χάρισε μια λεκτική ξενάγηση στον χρόνο του αρχαιολογικού πάρκου, το οποίο θα έπρεπε να χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος και να γίνει σημείο αναφοράς και ανάπτυξης της περιοχής, βασισμένο στον πολιτισμό, εφοδιασμένο με επεξηγηματικές πινακίδες για τους επισκέπτες και τους διερχόμενούς του, καλά φωτισμένο και καλά φυλαγμένο σε 24ωρη βάση. Μας υπενθύμισε ότι εδώ βρέθηκαν ο βωμός του Έρωτα και ο βωμός του Ηφαίστου και ότι αυτή η ιστορική μνήμη δεν πρέπει να σβήσει και να χαθεί.
Η Ελένη (που είναι πάντα στο πλευρό μας) εκθείασε την επιτροπή λέγοντας ότι είναι υπόδειγμα αγώνων και οργάνωσης.Έστρεψε τα βέλη της σε αυτούς που διαχερίζονται την οικονομία του κράτους τονίζοντας ότι τα δικά μας χρήματα πάνε στο πιστωτικό χρέος το οποίο δεν δημιουργήσαμε εμείς και αρνούμαστε να το πληρώσουμε. "Ο Ραγκούσης χρωστάει 37'4 εκατ. ευρώ στον δήμο και πρέπει να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη για να τα διεκδικήσουμε για παιδικές χαρές και δενδροφύτευση",είπε και συμπλήρωσε: "Έδωσαν 95 εκατ. ευρω στον Λαμπράκη για τον πολιτισμό όταν υπήρξαν 2 νεκροί από το κρύο στο Θησείο". Κλείνοντας πρότεινε την δημιουργία ξενώνων για ηλικιωμένους, νυχτερινά καταφύγια για άστεγους και συσσύτια.
Η Σία μας προέτρεψε να κοιτάξουμε μέσα μας και να ενισχύσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη στην γειτονιά μας καθώς η κρίση έχει καταστρέψει άλλοτε σοβαρούς επιχειρηματίες και νοικοκυραίους στη γειτονιά μας, σπρώχνοντάς τους στην κατάθλιψη. "Ο κόσμος έχει αρχίσει να ξυπνάει και δημιουργούνται σε όλες τις γειτονιές ομάδες αντίδρασης" είπε και κλείνοντας υπερθεμάτισε στην παιδεία και την βελτίωσή της καθώς και στον πολιτισμό.
Ο Παναγιώτης αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση του δήμου, στην κατάρευση των τεχνικών του υπηρεσιών καθώς και στην κατάρευση των κοινωνικών δομών. Υποστήριξε ότι πρέπει να παρέμβουμε αποφασιστικά στο δημοτικό συμβούλιο για την ανάπλαση της γειτονιάς. "Τι θέλουμε εμείς; Ανάπτυξη-στήριξη και βελτίωση των κοινωνικών δομών" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όπου γάμος και γιορτή η Βασίλω πρώτη!!! που λέει και η παροιμία. Δενμπορούσε να λείπει η εφημερίδα μας από την συγκέντρωση. Κυκλοφόρησε και μοιράστηκε το 5ο αγωνιστικό φύλλο μας!!!
Φρέσκο και σπαρταριστό!!!



ιθυγ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου