Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

SOS ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ !!!

Για να καταφέρω να τραβήξω αυτή τη φωτογραφία, παραλίγο και θα έπεφτα πάνω στο κράσπεδο της πλατείας... Μία από την σοκαριστική εικόνα και μία ότι ήμουν εν κινήσει οδηγώντας για το σπίτι μετά την πρωινή μου βάρδια...τελικά ευτυχώς απέφυγα το ατύχημα!!!
Δεν είναι η πρώτη φορά που αντικρύζω το ντροπιαστικό αυτό θέαμα... Ο προηγούμενος δήμαρχος είχε κουρέψει τις κλαίουσες , για να μη μπορούν να κρύβονται οι χρήστες κάτω από τα κλαδιά τους... Απορώ πως δεν τις έκοψε!!!
Τώρα πια όλα γίνονται ανοιχτά και με το φως του ήλιου. Η χρήση σκληρών ναρκωτικών γίνεται μια ανάσα από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, δίπλα στο Δημόσιο Σήμα, πολύ κοντα στο Μεταξουργείο, διακόσια μέτρα από το διοικητήριο της Τροχαίας στην Δηληγιάννη και εμπρός από την μοναδική θέα που έχουν τα δύο μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία της πλατείας! Μαζί με την ξενάγηση , δώρο η ενημέρωση για την σωστή χρήση της σύριγγας! Ζωντανά!!!
Είναι τα ίδια παιδιά που η προηγούμενη δημοτική αρχή τους έδιωξε από την πλατεία Βάθης, μετά από την Ομόνοια, μετά από την πλατεία Θεάτρου, μετά, μετά... και η τωρινή απλά την κατέκρινε και με αποστροφή την καταδίκαζε!!!
Είναι μια συμβολική φωτογραφία αυτή για μένα... Το πέταγμα της κοινωνίας μας στην εποχή των Ολυμπιακών αγώνων και των παχιών αγελάδων προς τον ψεύτικο ουρανό της ευημερίας, της καλοπέρασης και του άκρατου ατομικισμού και η απότομη πτώση της στη δίνη μιας κρίσης που, κακώς δεν το παραδεχόμαστε, φτάσαμε γιατί λίγο-πολύ φταίξαμε όλοι μας... Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Η αδικία έγκειται στο ότι ο απλός λαός πληρώνει περισσότερο και η πολιτικοοικονομική τάξη ελάχιστα...

Ο ανθοφόρος του Πλάτωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου