Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΜΕ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ...ΓΙΑΤΙ;;;;

Θύελλα στον Ομιλο του Πέτρου και της Τζένης


Κόλαση στην IMAKO του Πέτρου Κωστόπουλου και της Τζένης Μπαλατσινού (τοποθετήθηκε γενική διευθύντρια του Ομίλου) μετά τις απολύσεις εργαζομένων, ανάμεσα τους και εκλεγμένοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των συντακτών. Η εργοδοσία μάλιστα ζήτησε και τη συνδρομή της Αστυνομίας για να «βοηθήσει» στο να αποπεμφθούν οι απολυθέντες από τα γραφεία τους.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν η Αγγελική Τσάππου και η Μαίρη Κοντογεώργου από το τμήμα διόρθωσης - επιμέλειας, την ώρα που προσέρχονταν στην εργασία τους, ήρθαν αντιμέτωπες με την προσωπάρχη της εταιρίας που τις περίμενε στο ισόγειο με το έγγραφο των απολύσεων στο χέρι. Η προσωπάρχης απαίτησε από τις δύο διορθώτριες να υπογράψουν την απόλυσή τους επί τόπου και τους απαγόρευσε να ανέβουν στα γραφεία τους!
Οι δύο εργαζόμενες αρνήθηκαν να υπογράψουν τις απολύσεις, ανέβηκαν στα γραφεία τους και ειδοποίησαν άμεσα τους εκπροσώπους της ΕΣΠΗΤ να προσέλθουν στην επιχείρηση. Η εργοδοτική αυθαιρεσία συνεχίστηκε με το περιπολικό που κατέφθασε στο κτίριο, έπειτα από....«σήμα» της εργοδοσίας. Ακόμα και οι αστυνομικοί στάθηκαν αμήχανοι στην απαίτηση για απομάκρυνση των εργαζομένων από το κτίριο, εκφράζοντας «ηθικές» ενστάσεις. Κατόπιν αυτού η διεύθυνση είπε οτι θα προχωρήσει σε μήνυση κατά των δύο εργαζομένων για παραβίαση ιδιωτικού χώρου!
Μετά από αυτές τις εξελίξεις υπήρξε συνάντηση της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΠΗΤ και της Ένωσης Λιθογράφων με την εργοδοσία, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί πρόγραμμα κινητοποιήσεων για την ανάκληση των τρομοκρατικών απολύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου