Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΝΟΜΙΚΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.


ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
      Γραφείο Τύπου

Τηλ.: 3722163-3722141                                                                                  Αθήνα, 26-1-2011





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Η Δημοκρατία μας έχει νόμους, για τους οποίους  οφείλουν  να είναι ενήμεροι όλοι, μεμονωμένοι πολίτες και πολιτικές οργανώσεις   ώστε να  αναλαμβάνουν   και  την ευθύνη των δημόσιων δράσεών τους. Δυστυχώς στη συγκεκριμένη υπόθεση της Νομικής οδηγήθηκαν κατά τρόπο ανεύθυνο σε αδιέξοδο 300 άνθρωποι  . Aντί να συζητηθούν επί της ουσίας  τα συγκεκριμένα προβλήματα και  αιτήματα τους , έχει δημιουργηθεί  μια κρίση στην πόλη μας , διότι όχι μόνο κάποιοι τους συμβούλευσαν λάθος αλλά και διότι  αποφεύγουν  τώρα να δώσουν λύση στο πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.   
Ο Δήμος διευκρίνισε στις πρυτανικές αρχές- όταν  ζητήθηκε η συμβολή του- ότι  μπορεί  να αναλάβει ανθρωπιστική βοήθεια στους ανθρώπους αυτούς όχι όμως και να επωμιστεί την ευθύνη αυτής της κατάστασης. Στις συγκεκριμένες συνθήκες  η παραχώρηση χώρου από τον Δήμο  για άγνωστο χρονικό διάστημα ισοδυναμεί με την ανάληψη αυτής της ευθύνης. Ιδίως, όταν αβασάνιστα ζητείται από το  Δήμο «δημοτικό γυμναστήριο» ή  «γήπεδο»  για να στεγάσει επ’  αόριστον 300 απεργούς πείνας !   
 Ο Δήμος μας δεν θα υποδείξει στις πρυτανικές  αρχές το πώς θα χειριστούν το  θέμα  του ασύλου,  συντάσσεται πάντως υπέρ μίας  μη βίαιης λύσης.
Θέλω να καταστήσω σαφές προς κάθε κατεύθυνση  ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι πρόθυμος για κάθε βοήθεια, δεν προτίθεται όμως  να επωμισθεί ευθύνες που δεν του ανήκουν ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου