Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!!!

Οι ναζί της «Χρυσής Αυγής»,  αφού πρώτα στοχοποίησαν με την βούλα της βίας και του μίσους τις πλατείες του Αγ. Παντελεήμονα και Αττικής, αφού έφτασαν στο σημείο να κραυγάζουν «ο Παπούλιας στο Γουδί» ενάντια στην πραγματοποίηση συναυλίας συναδέλφωσης στον ναό του Αγ. Παντελεήμονα (!), προσπαθούν να βάλουν πόδι και σε όλη την ευρύτερη περιοχή του 6ου Διαμερίσματος. Εκμεταλλεύονται την γκετοποίηση των γειτονιών μας, που καταδικασμένες σε χρόνια εγκατάλειψη από Δήμο και Κράτος υποδέχονται την μεγάλη μάζα των προσφύγων χωρίς  να διαθέτουν καμιά δομή φιλοξενίας και ανθρώπινης διαβίωσης…
Οι νοσταλγοί του Χίτλερ προσπαθούν εκμεταλλευτούν τα προβλήματα της γειτονιάς στρέφοντάς μας εναντίον των εξαθλιωμένων και όχι ενάντια σε αυτούς που με την πολιτική τους δημιουργούν και καθημερινά διογκώνουν την εξαθλίωση χιλιάδων ανθρώπων, ντόπιων και ξένων.
Συμπολίτες–ισες,
Οι φασίστες προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι σε κάθε δύσκολη οικονομική συγκυρία και πατώντας στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική απογοήτευση του απλού πολίτη, στοχοποιούν κάποιες κοινωνικές ομάδες για τα τις κάνουν εξιλαστήρια θύματα.
Μέσα στην κοινωνική κρίση που έχει την αιτία της στην αντιλαϊκή πολιτική του Μνημονίου, τα σοβαρά προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία, τα κενά και τις ελλείψεις της κοινωνικής μέριμνας (βρεφονηπιακοί σταθμοί, «φροντίδα στο σπίτι» για τους ηλικιωμένους, κ.ο.κ.), τις κακές υπηρεσίες του Δήμου που ούτε την καθαριότητα δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει αξιοπρεπώς, τη διαρκή υποβάθμιση ήδη εγκαταλειμμένων και γκετοποιημένων περιοχών, βυθιζόμαστε ως πολίτες στην πιο βαθιά ανασφάλεια. Το μόνο που μας λείπει είναι οι χρυσαυγίτες να  πουλήσουν «προστασία» (και μάλιστα έναντι χρηματικής αμοιβής) στους μαγαζάτορες και κατοίκους που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την υποβάθμιση, για να μάς κάτσουν στο σβέρκο και να επιβάλουν στη γειτονιά τη χούντα τους!
Το τελευταίο σκαλοπάτι για τα χειμαζόμενα από την κρίση μαγαζιά της περιοχής είναι να μετατραπεί η ευρύτερη περιοχή μας σε νέο Αγ. Παντελεήμονα και να στιγματιστούμε ως ρατσιστές και δολοφόνοι.
Συμπολίτες -ισες,
Ποιος λέτε να θέλει να πίνει τον καφέ του με μαχαιροβγάλτες και ροπαλοφόρους και «προστάτες» συνδεδεμένους με τις μαφίες; Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι η εγκατάσταση της φασιστικής βίας στις πλατείες προωθεί την υποβάθμιση και υποβοηθά σκοτεινά σχέδια;
Μακριά από περιθωριοποιημένα, αντικοινωνικά και φανατικά στοιχεία που προάγουν την εγκληματικότητα, να προβάλουμε ξανά την αξία της ανθρωπιάς και παράλληλα την απαίτησή μας για ουσιαστική και έμπρακτη βελτίωση των όρων διαβίωσης στις υποβαθμισμένες γειτονιές. Η απάντηση στα προβλήματα της περιοχής μας είναι να κινητοποιηθούμε όλοι και όλες μαζί ενάντια στην πολιτική που γεννάει την εξαθλίωση και όχι ενάντια στους εξαθλιωμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου