Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

 ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΙ
 
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους γενναίους συνανθρώπους μας που με το πάθος τους για την ελευθερία επιχείρησαν τη μη-βίαιη ανακατάληψη της ιστορικής Βίλα Αμαλίας, αψηφώντας τη κρατική καταστολή της Μνημονιακής κυβέρνησης και τα λευκά κελιά της κυρίαρχης κουλτούρας.
 
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στη Βίλα Αμαλίας ένα προπύργιο της ελεύθερης έκφρασης, της αντιεμπορευματικής κουλτούρας, των κοινωνικών αντιστάσεων και της αντιρατσιστικής περιφρούρησης εδώ και 22 χρόνια.
 
Όλα αυτά τα χρόνια η Βίλα Αμαλίας αποτέλεσε μια όαση ελευθερίας, εναλλακτικού πολιτισμού και κοινωνικής χειραφέτησης, με έντονη δράση και ευρεία αποδοχή σε επίπεδο γειτονιάς. Φιλοξένησε και αγκάλιασε πολλές χιλιάδες νέους ανθρώπους που εξακολουθούν να ονειρεύονται και να δημιουργούν πέρα από τα στενά πλαίσια της κατανάλωσης, του οικονομισμού και της φοβικής συνείδησης που καλλιεργεί συστηματικά το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.
 
Η νεοφασιστική ακροδεξιά που κυβερνάει με μηχανική υποστήριξη "κεντροαριστερών" δεκανικιών, δείχνει πλέον ξεκάθαρα τις προθέσεις της κλείνοντας πονηρά το μάτι στα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής. Οι πρόσφατες εμπρηστικές και εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του φαύλου Κρανιδιώτη, δεξί χέρι του Σαμαρά και υμνητή του Μελιγαλά, καθώς και η συμπόρευσή του με τη Χρυσή Αυγή δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβίωση της Χουντοδεξιάς του Κυρίου και της πατριδοκάπηλης ελληνορθόδοξης αισθητικής.
 
Ο δήμαρχος Καμίνης την ίδια στιγμή που κάνει το πόντιο Πιλάτο στη πολιτική επιλογή του Σαμαρά για βίαιη εκκένωση της ιστορικής κατάληψης κοινωνικής στέγασης στη Βίλα Αμαλίας, κάνει τα στραβά μάτια στην αδιανόητη απαγόρευση χρήσης της παιδικής χαράς του Αγ. Παντελεήμονα από ντόπιους και ξένους που έχουν επιβάλει οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, ενώ δείχνει τα χειρότερα δείγματα γραφής με τη προσπάθεια άλωσης και άλλων ελεύθερων κοινωνικών χώρων- καταλήψεων, όπως αυτών του Θεάτρου Εμπρός και της Αγοράς Κυψέλης.  
 
Όποιος σπέρνει το φόβο όμως θερίζει θύελλες κοινωνικής ανυπακοής και αντίστασης.
 
Συμμετέχουμε, στηρίζουμε και καλούμε τους συνανθρώπους μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τη Βίλα Αμαλίας και τη πορεία συμπαράστασης του Σαββάτου (12 Ιανουαρίου) για να βάλουμε τέλος όλοι μαζί στο κλίμα κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής. Να βάλουμε τέλος στο φόβο μέσα από μη-βίαιες δημιουργικές αντιστάσεις, με αυτενέργεια, αυτοοργάνωση και συλλογικές δυναμικές απαντήσεις. 
 
Αλλιώς θα είμαστε εμείς οι επόμενοι...
 
Ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα, αλληλεγγύη, ελεύθεροι δημόσιοι χώροι, ανθρωπιά και ελευθερία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου