Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ...

Επειδή ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ζητάμε ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΜΗ ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, την ΚΟΙΝΩΝΙΑ, την ΕΛΛΑΔΑ, την ΕΥΡΩΠΗ.ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ, ΜΕΣΤΑ και ΚΑΘΑΡΑ. ΧΩΡΙΣ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΨΕΥΤΟΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΜΟΥΣ και ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ , με ΠΑΘΟΣ και ΟΡΕΞΗ για να ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ότι ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΝ ΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ "ΒΑΣΤΑΖΟΙ" ΤΟΥΣ...;)


ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΥΤΑΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚ#ΤΑ, ΚΑΙ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ...!!!

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΕΛΙΑ ΜΕ ΦΑΓΗΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ!!!

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ Ε.Κ.Α.Π ΓΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΤΣΕΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΗ-ΓΙΩΡΓΗ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ, ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΜΕ, ΦΩΝΑΖΑΜΕ, ΠΑΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΠΙΝΑΜΕ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΘΕΩΝΗΣ!!!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ - ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΒΙΕΣ ΜΑΣ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΑΣ!

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΕ ΚΑΝΕΛΗ ΚΑΙ ΔΟΥΡΟΥ

Η Χρυσή Αυγή φανέρωσε σε όλους τους πολίτες το πραγματικό της πρόσωπο. Το αυγό του φιδιού έσπασε και το φίδι άρχισε να δαγκώνει.  Η οργάνωση και ο Γραμματέας της που δεν καταδικάζουν τέτοιες επιθέσεις θα είναι ηθικοί αυτουργοί σε οποιαδήποτε εκδήλωση πολιτικής βίας.
Ο υπόδικος Η. Κασιδιάρης με την επίθεσή του στις κυρίες Κανέλλη και Δούρου ανέδειξε  με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ιδεολογία που πρεσβεύει το κόμμα του και έβαλε στις οθόνες μας την πολιτική αλλά και τη σεξιστική βία από τα σκοτεινά σοκάκια των γειτονιών μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγει ως στόχο τις γυναίκες όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα με την επικεφαλής της προεκλογικής μας εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μείζον ζήτημα δημοκρατίας και καλούμε τα θεσμικά όργανα να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πέρα από την άμεση σύλληψη του δράστη της επίθεσης και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη, καλούμε το ΕΡΣ και τη Διακομματική να αποκλείσουν τη συμμετοχή εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής από κάθε ραδιοτηλεοπτική συμμετοχή τους. Ξεκαθαρίζουμε πως εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων, σαν ελάχιστο δείγμα διαμαρτυρίας δεν πρόκειται να συμμετέχουν σε συζητήσεις στις οποίες θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής.
Η βία και ο ναζισμός δεν έχουν καμία θέση όχι μόνο στις τηλεοράσεις αλλά ούτε στο Κοινοβούλιο, ούτε στους δρόμους και τις γειτονιές μας. Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας είμαστε όλοι υπεύθυνοι.


ΙΔΟΥ ΟΙ "ΑΡΣΕΝΙΚΟΙ" ΥΠΕΡΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Η ΒΙΑ ΓΕΝΝΑ ΒΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ Ο ΝΟΝΟΣ ΤΗΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΟΝΗΡΕΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ. ΕΙΠΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Χ.Α ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΣΕ ΠΑΝΕΛ... ΜΑ ΓΙΑΤΙ;;;  ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ... ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΣΑΣ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ...

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΙ «ΤΩΡΑ» ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ


Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: «Αυτό που συνέβη είναι απολύτως απαράδεκτο. Το
καταδικάζω απερίφραστα. Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να το
καταδικάσουν και να συμπαρασταθούν στην κυρία Κανέλλη και την κυρία Δούρου και επίσης να αντλήσουμε κάποια συμπεράσματα: ότι όταν η βία εκδηλώνεται κι αλλού, κάπως απόμακρα, μακριά από την αυλή μας, κάποια στιγμή θα έλθει και σε μας. Και τι εννοώ: τις τελευταίες μέρες έγιναν πράξεις βίας σωματικής κατά μεταναστών. Ελάχιστοι βγήκαν να τις καταδικάσουν. Εγώ θεώρησα ότι θα έπρεπε να το κάνω. Το έκανε και η ΔΗΜΑΡ, το έκανε και η νεολαία του Συνασπισμού. Όπως βλέπουμε τη βία δεν μπορούμε να την περιορίσουμε. Αν αρχίσει και αναπτύσσεται, εξαπλώνεται και γι αυτό θα πρέπει όλοι να είμαστε κατηγορηματικοί σε αυτό. Και να κατεβάσουμε τους τόνους σε αυτή τη χώρα, γιατί η χώρα αυτή μπορεί να ζήσει και έναν εμφύλιο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτά που επισημαίνετε. Νομίζω συμφωνεί μαζί σας μεγάλο μέρος των τηλεθεατών μας. Από την άλλη μεριά, αρκεί να καταδικάζουμε τα γεγονότα, αρκεί να ζητούμε ψυχραιμία, αρκεί να λέμε ότι η βία γεννά βία; Δεν πρέπει να προχωρήσουμε και σε πράξεις; Βρήκε χώρο και μπήκε η Χρυσή Αυγή στη βουλή, βρήκε χώρο και μπήκε και στη συνείδηση 400.000 ανθρώπων που τους ψήφισαν και τους έβαλαν στη βουλή.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Βεβαίως. Αυτά έχουν κοινωνική ρίζα, πάρα πολύ σημαντική κοινωνική ρίζα. Η Χρυσή Αυγή ανέβηκε, λόγω της εγκατάλειψης που βίωσαν οι γειτονιές της Αθήνας. Κυρίως η συνοικία του Αγίου Παντελεήμονα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και γι’ αυτό η ερώτηση σε σας έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα η απάντηση σας σε αυτήν την ερώτηση, γιατί ακριβώς είστε και δήμαρχος μιας πόλης που ταλαιπωρείται τόσο πολύ από την εγκληματικότητα και απ' αυτού του είδους τα προβλήματα.

Γ. ΚΑΜΙΝΗΣ: Χρόνια ολόκληρα η πόλη είχε εγκαταλειφθεί από τις
κυβερνήσεις. Η απόσυρση του κράτους, η σταδιακή αυτή απόσυρση, άφησε τον χώρο ελεύθερο σ' αυτές τις ομάδες να υποκαθιστούν το κράτος. Και βλέπουμε τώρα και εκφράσεις κοινής, εγκληματικής, βίας, τη βία του κοινού ποινικού δικαίου το φαινόμενο της αυτοδικίας. Θέλει πολύ σοβαρή δουλειά όλο αυτό το ζήτημα και να συνειδητοποιήσουμε, ότι τη μεγάλη παράδοση βίας πρέπει να την καταπολεμήσουμε όλοι μαζί.

  Υ.Γ: Να προσθέσω (αν επιτρέπεται) ότι στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία και μετέδωσε τον πολιτισμό, την αυταπάρνηση και την θυσία, έρχονται οι νεο-φασίστες και χειροδικούν σε γυναίκες και μετά (μέχρι τώρα τουλάχιστον) κρύβονται σαν γυναικούλες για να γλυτώσουν το αυτόφωρο, τηλεφωνόντας στον "μπαμπάκα" τους να στείλουν καμιά εκατοστή "καλόπαιδα" να "καθαρίσουν" για πάρτη τους... 
Χιλιοειπωμένο το επιχείρημα "θα έρθουν να βιάσουν την κόρη σου, να κλέψουν τη γριά μητέρα σου κλπ, κλπ...". Οι πρώτοι που θα υποστούν αυτές τις συνέπειες της βίας, που μεταδίδουν ανεγκέφαλα, είναι οι ίδιοι που χαστουκίζουν Ελληνίδες πολιτικούς (άσχετα με το τι πρεσβεύει η καθεμιά), προσβάλοντας την Ελληνίδα μάνα, την Ελληνίδα νοικοκυρά, την ίδια την Ελευθερία και την Δημοκρατία! Όσοι παλεύουν και παλεύουμε για μια κοινωνική αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή, αγάπη για τον συνάνθρωπό μας (ανεξαρτήτου χρώματος, κόμματος, προέλευσης) κινδυνεύουμε λιγότερο από αυτό το τρομοκρατικό λογύδριο που ευαγγελίζονται οι νεοναζί, γιατί πολύ απλά δεν ωθούμε κανένα στο να οπλιστεί με κανενός είδους όπλο, αντίθετα αφοπλίζουμε και κατευνάζουμε την οργή, τον θυμό, την πείνα και την εξαθλίωση που νιώθουν ανήμποροι συνάνθρωποί μας ( μεταξύ αυτών και συνέλληνες ). 
Ας γνωρίζουν λοιπόν όσοι συνειδητά ή μη, έριξαν την ψήφο τους στην άκρα δεξιά, ότι όταν σπάσει το αυγό και ξεπροβάλλει το φίδι, τους πρώτους που θα φάει θα είναι οι κοντινοί σε αυτό,  γιατί εκτός του ότι θα πρέπει να τραφεί για να δυναμώσει,αυτοί θα είναι και η εύκολη λεία... Ή μήπως έχουν την εντύπωση πως θα είναι το "κατοικίδιό τους;!

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δήλωση δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη για τις επιθέσεις κατά μεταναστών.


«Κοινοβουλευτικός βίος 48 ωρών δεν αρκεί για να ξεπλύνει δεκαετίες αντικοινοβουλευτικής ρητορείας, αντιδημοκρατικής πρακτικής και ρατσιστικής δράσης. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος οφείλει, όχι μόνο να καταδικάσει απερίφραστα τις επιθέσεις κατά μεταναστών, αλλά να σφυρηλατήσει, από κοινού με τις δημοκρατικές και ελεύθερες δυνάμεις της πόλης, μέτωπο κατά του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και κυρίως της δράσης αυτόκλητων σωτήρων, που προσλαμβάνει πια έντονο παρακρατικό χαρακτήρα. Η δημοκρατική Πολιτεία είναι η μόνη που δικαιούται να επιβάλλει τη νομιμότητα. Η πόλη της Αθήνας χωράει όλους όσοι σέβονται τους νόμους, την ελευθερία και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Οι νεοναζί στη φυλακή

Όχι στη Βουλή, τις γειτονιές, τα σχολεία και τις σχολές μας
Η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» καλεί σε κινητοποίηση την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 9 π.μ., στο Β Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (Αλεξάνδρας και Λουκάρεως). Δικάζεται ο – για 48 ώρες – βουλευτής και υπεύθυνος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, για συνδρομή σε μαχαίρωμα, ξυλοδαρμό και ληστεία. Η επίθεση σε μεταπτυχιακό φοιτητή που δεν ταίριαζε με τα άρια πρότυπα των νεοναζί, είχε γίνει στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007, λίγες μέρες πριν από την “Γιορτή Νεολαίας” της Χρυσής Αυγής. Το αυτοκίνητο του Κασιδιάρη αναγνωρίστηκε από τις πινακίδες που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.
·       Απαιτούμε να καταδικαστούν οι ένοχοι της δολοφονικής επίθεσης.
 
·       Ποτέ ξανά νεοναζί της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
 
·       Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης.
Η εκλογή Χρυσαυγιτών στη Βουλή, χρειάζεται να σημάνει αντιφασιστικό συναγερμό. Οι νεοναζί εκμεταλλεύονται τη ρατσιστική υστερία μεγάλου τμήματος του πολιτικού και μιντιακού συστήματος για να παραστήσουν τους “αντισυστημικούς πατριώτες” σε διευρυμένα ακροατήρια. Όμως εκτός από τον σκληρό τους πυρήνα που διαπράττει δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε όσους τολμούν να έχουν αντίθετη άποψη, η πλειοψηφία ακόμα και των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής αγνοεί το ποιόν της συμμορίας. Ήρθε η ώρα να ξεσκεπαστούν σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά.
Καλούμε τα κόμματα που στήριξαν τους αγώνες του λαού τα προηγούμενα χρόνια, τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και κάθε προοδευτικό φορέα, να μην ανεχθούν τη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής στην κεντρική πολιτική σκηνή, μέσω των ΜΜΕ. Να ξεσκεπάσουμε τον εγκληματικό χαρακτήρα των νεοναζί. Να αναδείξουμε το παρακρατικό τους πρόσωπο.
Καλούμε τις αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές, συνδικαλιστικές και αυτοδιοικητικές συλλογικότητες να αποκρούσουμε από κοινού την πολιτική των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της «σκούπας», του δημόσιου ευτελισμού και διαπόμπευσης τοξικοεξαρτημένων, οροθετικών, εξαθλιωμένων θυμάτων του μνημονίου που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό. Να καταδικάσουμε την κρατική βία και την καταστολή που τρέφουν το ναζιστικό δηλητήριο. Να σταματήσουμε τη διευρυνόμενη ανοιχτή συνεργασία των Χρυσαυγιτών με την Αστυνομία.

Καλούμε τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού, να ενεργοποιήσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις απέναντι στο σκοταδισμό κάθε είδους σύγχρονου “Καιάδα”.
Aντιφασιστική Πρωτοβουλία “Ποτέ Ξανά”