Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 Τα προβλήματα στη γειτονιά μας ολοένα και μεγαλώνουν... Φαίνεται ότι η προσπάθεια για μια ιδέα ανάπλασης-αναβάθμησης του Πάρκου μας δεν πολυπείθει γενικότερα... Άλλωστε πως μπορεί να γίνει αυτό, όταν οι αρμόδιοι προσπαθούν με σίδερα και βίδες να "στήσουν" ένα υποτιθέμενο θέατρο στα αρχαία, χωρίς να ανακοινώνουν κάποιο σχέδιο, χωρίς να ζητούν και μια δεύτερη γνώμη για την κατασκευή που περισσότερο ξενίζει, παρά "συμβαδίζει" με τον χώρο!
Άλλοι, ίσως θεωρούν ότι "και αυτό καλό είναι"... Πολλούς ακούω να λένε για έργο-στάχτη στα μάτια ή καθρεφτάκια και άλλα δώρα για τους ιθαγενείς... Σίγουρα αυτοί οι "παλαβοί" στους οποίους με περηφάνια ανήκω και εγώ, δημιουργήσαμε υψηλές ελπίδες για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας και των παιδιών μας. Παλέψαμε και σταματήσαμε την ανέγερση του κτιρίου-τέρατος, αποσπώντας την υπόσχεση-ελπίδα να γίνει εκεί το νηπιαγωγείο... Διακόψαμε τα σχέδια Μπόμπολα για ανέγερση εμπορικού κέντρου μέσα στα αρχαία και "σπρώξαμε" τα σχέδιά τους για ένα άλλο εμπορικό κέντρο προς τον Κηφισσό... Θα συνεχίσουμε να "σπρώχνουμε" μέχρι να πέσει μέσα στο ποτάμι και αυτό και να χαθεί!!! Το πιστέψαμε και το πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Για όλα αυτά λοιπόν το μόνο που ζητάμε είναι συνοχή και αλληλεγγύη! Εντάξει και συμμετοχή! Ο λεγόμενος δημοτικο-κρατικός μηχανισμός έχει βρει στα βράχια, που λέμε, και ίσως χρειάζεται ένα δυνατό κύμα για να τον ξαναβάλει σε ρότα...Μην ξεχνάμε ότι τις σπουδαιότερες μάχες τις κερδίσαμε όταν είχαμε την ανάγκη αυτού του μηχανισμού. Όποτε ας επιλέξουμε όλοι μας τον μηχανισμό που θα μας έχει αυτός ανάγκη και θα μπορούμε να επεμβαίνουμε  μη βίαια στην λειτουργία αλλά και τις αποφάσεις του... Υπάρχει τέτοιος;
Οεεοοο;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου