Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Οι Πράσινοι των Βαλκανικών Χωρών συναντώνται στην Ελλάδα - 9-11 Δεκεμβρίου στην Αθήνα (Ξενοδοχείο DIVANI PALACE ACROPOLIS, Παρθενώνος 19-25)

 

Αντιπροσωπείες από 10 χώρες της Βαλκανικής θα βρεθούν στην Αθήνα από τις 9-11 Δεκεμβρίου για την συνάντηση του Περιφερειακού Δικτύου Πράσινων Κομμάτων Βαλκανικών χωρών. Τα Πράσινα Κόμματα που συμμετέχουν στη συνάντηση προέρχονται από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Σερβία, τη Κροατία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία και την Τουρκία.
Η δικτύωση των Πράσινων των Βαλκανίων είχε ξεκινήσει στον απόηχο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία με πρωτοβουλία των Ελλήνων πράσινων και στη συνέχεια στηρίχτηκε στο πλαίσιο του "Διαλόγου Ανατολής-Δύσης" που προώθησαν τα Πράσινα κόμματα της Ευρώπης. Η επίσημη συγκρότηση του Περιφερειακού Δικτύου αποτελεί απόφαση του τελευταίου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος που έγινε το Νοέμβριο στο Παρίσι.
Την Παρασκευή αντικείμενο της συνάντησης θα είναι το πέρασμα από τον "Διάλογο Ανατολής-Δύσης" στη δημιουργία του Περιφερειακού Βαλκανικού Πράσινου Δικτύου, με εισηγήτρια την Ολλανδή Γενική Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος κα Ζακλίν Κρέμερ.
Το Σάββατο μεταξύ 12.00-1.45μμ θα τεθεί το θέμα της ανόδου του εθνικισμού και λαϊκισμού στα Βαλκάνια, με εισηγητές την καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Βασιλική Γεωργιάδου και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Ψαρά. Το απόγευμα από τις 4-6μμ η συνάντηση θα ασχοληθεί με την ευρωπαϊκή κρίση και την αναγκαία πράσινη στροφή των οικονομιών στα Βαλκάνια, με εισηγητές τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο και τον ευρωβουλευτή των Γερμανών Πράσινων Σβεν Γκίγκολντ.
Για το θέμα αυτό, καθώς και για την κοινή τους πρωτοβουλία πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης υπογραφών για φορολόγηση του πλούτου (http://www.callforawealthlevy.eu/) οι Σβεν Γκίγκολντ και Μιχάλης Τρεμόπουλος θα παραχωρήσουν στις 2μμ του Σαββάτου Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα 121 του ξενοδοχείου, την οποία καλούνται να παρακολουθήσουν τα Μέσα Ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου