Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΡΑΓΕ;



Η φτώχεια, η ανέχεια και ο μαρασμός δεν ξεχωρίζει χρώμα και ράτσα.
Τις φωτογραφίες τις τράβηξα σήμερα το απόγευμα γυρνώντας από το σουπερμάρκετ. Σε δύο διαφερετικούς και κοντινούς δρόμους της γειτονιάς είδα αυτό το θέαμα. Το ζευγάρι
(πιθανολογώ Ρουμάνοι Ρομά) όταν τους φωτογράφισα, έφυγε τρομαγμένο και με έκανε να νιώσω ένοχα εκείνη τη στιγμή και αμήχανα...





...ενώ ο φίλος από το Σουδάν, μάλλον, έδειξε πιο εξοικειωμένος με το να τον φωτογραφίζω. Γύρισε, με κοίταξε που τον ¨σημάδευα¨ με την μικρή κατασκοπική μου κάμερα, και απλά συνέχισε να ανακατεύει τον κάδο. Το βλέμμα του ήταν σαν αδιάφορου μαύρου πάνθηρα, που έχει βρει την λεία του και της δίνει και καταλαβαίνει...
Σκέφτηκα πως για αυτούς, ίσως είμαστε η πλούσια Εκάλη τους που τα σκουπίδια μας τελικά έχουν αξία μερικές φορές... ακόμα και διατροφική...



Τι μας περιμένει ακόμα, σκέφτηκα και αναστενάζοντας απομακρύνθηκα.

1 σχόλιο:

  1. Θα αρμέξουν το λαό όσο μπορούν, "και μετά βλέπουμε".

    Φοβούνται άλλωστε μήπως τυχόν ο κόσμος καταλάβει ότι τον αρμέγουν κανονικά (ο Simon Johnson του ΜΙΤ και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ υπολόγισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δίνει 8-9% του ΑΕΠ κάθε χρόνο στους ξένους πιστωτές, από το 2012 και μετά) και απλά αρνηθεί να πληρώσει.

    Κάτι άκουσα ότι παρομοίασαν το ρήμαγμα μας με πικρό φάρμακο που πρέπει να πιούμε. Και η απάντηση είναι πως η στάση πληρωμών είναι το πικρό φάρμακο που θα πρέπει αυτοί να πιούνε.

    Η φτωχοποίηση είναι δεδομένη, αλλά αν είναι να ματώσουμε, να ματώσουμε για χατήρι μας, όχι για χατήρι των κάθε λογής αρπαχτικών, ντόπιων και ξένων.

    Η στάση πληρωμών θα είναι τρομερό χτύπημα για όλους αυτούς τους τραπεζίτες και τους κάθε λογής υποτακτικούς τους, που καθημερινά θα ζητούν να πάρουν ότι περισσότερο μπορούν.

    Μεγάλο βάρος για έναν λαό, να πρέπει να δώσει το "πρώτο χτύπημα", τι να κάνουμε όμως, η Ελλάδα είναι ο αδύναμος κρίκος, εμείς είμαστε αυτοί που καλούμαστε κατά κύριο λόγο να πούμε ΟΧΙ μέσω της στάσης πληρωμών. Όχι χρεωκοπία, για να έρθουν μετά και να πάρουν κτίρια, ακίνητα, γη, κτλ, αλλά στάση πληρωμών.
    Και μάλιστα όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα, ο χρόνος κυλά εναντίον μας από αυτή την άποΨη, με την έννοια ότι όσο το καθυστερούμε, τόσα περισσότερα μας αρπάζουν, και μετά από μερικά χρόνια απλά θα μας έχουν πιει "και την τελευταία σταγόνα αίματος".

    Ποιος ο λόγος να δεχτεί κανείς να τον ρημάξουν για μερικά ακόμα χρόνια, και μετά να τον αφήσουν να χρεωκοπήσει, όταν μπορεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να πει στάση πληρωμών και θα δώσει στους τοκογλύφους αυτό που τους αξίζει, δηλαδή μεγάλες ζημιές - και ακόμα περισσότερο, θα δώσει ώθηση και σε άλλους λαούς να κάνουν το ίδιο (το βλέπετε ήδη ότι η Ελλάδα είναι η "κορυφή του παγόβουνου", έχει συνέχεια το πράγμα).

    Για την προχθεσινή μέρα, απλά οι δανειστές δε θέλουν να κρατούν στα χέρια τους το χρέος της Ελλάδας, διότι ξέρουν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους, και έτσι το πουλάνε, εξ ου και η πτώση που σημειώθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή