Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ 60ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΧΕΤΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ (With a little help of our friends)...!!!!

1η Επιστολή
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

60ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα 27 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΟΣ:

ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ , Δήμαρχο Αθηναίων

Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας, Αντιδήμαρχο

Πρόεδρο και Διαμερισματικούς Συμβούλους 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηνών

ΔΕΠ 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθηνών.

Προϊστάμενο 1ου γραφείου Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

ΔΟΕ, Σύλλογος Δασκάλων ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Θέμα: Σχολική μέριμνα για το 60ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Αγαπητοί Κύριοι και Κυρίες ,

Κατόπιν του μεγάλου θορύβου που προέκυψε από τις εργασίες για την εντελώς αυθαίρετη ανέγερση πολυώροφου κτιρίου-διοικητηρίου της Νομαρχίας Αθηνών απέναντι από το σχολείο μας, παρά τις διαβεβαιώσεις του ΟΣΚ και του Δήμου Αθηναίων ότι ο χώρος Αίμωνος-Ευκλείδου-Δημοσθένους προοριζόταν για το 130οκαι για την σημερινή κατάσταση που επικρατεί πέριξ τούτου. Νηπιαγωγείο-Ειδικό Σχολείο από το 1997 , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε

Στον εξωτερικό χώρο του 60ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, υπάρχουν τμήματα του πεζοδρομίου, όπου είναι κατεστραμμένα, και αποτελούν φυσικές παγίδες για παιδιά, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες οι οποίοι τα συνοδεύουν. Επίσης, υπάρχουν υπέργειες τσιμεντένιες κολώνες της Δ.Ε.Η, στα στενά μέρη του πεζοδρομίου, που σε συνδυασμό με τους κάδους των απορριμμάτων και τις μπάρες προστασίας του σχολείου που βρίσκονται στην άκρη του πεζοδρομίου, να δημιουργούν συνωστισμό με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι γονείς και κηδεμόνες να περπατούν σε δρόμο κυκλοφορίας οχημάτων (μέχρι προσφάτως και βαρέως τύπου!!!), ενώ θα έπρεπε να είχε γίνει πεζοδρόμηση από τη στιγμή που αποφασίστηκε να χτιστεί σχολείο!!! Επιπλέον η μία από τις υπέργειες τσιμεντένιες κολώνες της Δ.Ε.Η είναι κατεστραμμένη, θέτοντας σοβαρότατο θέμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, σε κάθε αναφορά των γονέων και κηδεμόνων αλλά και των κατοίκων, προς τον Σύλλογό μας.

Επίσης θα θέλαμε να γίνει άμεσα μια αυτοψία του χώρου πέριξ του σχολείου, ώστε να υπάρξει και πιο υπεύθυνη αναφορά από τους εμπειρογνώμονες της Διεύθυνσης Σχολικής Μέριμνας, ώστε να ληφθούν άμεσα μέτρα επισκευής του πεζοδρομίου, απομάκρυνσης των υπέργειων τσιμεντένιων κολόνων της Δ.Ε.Η και υπογειοποίησης των ηλεκτροφόρων καλωδίων αλλά και να προωθηθεί πρόταση προς τους αρμόδιους φορείς που θα αφορά την πεζοδρόμηση των οδών που περικλείουν σχολεία, δημόσια και μη…

Για το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 60ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

2η Επιστολή





1 σχόλιο:

  1. Γεια σας.Μου αρέσουν αθτέσ οι δυο επιστολέσ,αλλά και αθτά που γράφετε επειδή είμαι απόφητος του σχολείου από την Στ1 τάξη του σχολείου εντός του έτους 2009-2010.Ελπίζω να έρθετε όλοι να μας δείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή