Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΙ ΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΙΚΡΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ!!!


Αναβλήθηκε  χθεσινή συζήτηση στην 4η Δημοτική Κοινότητα η συζήτηση για το Εμπορικό Κέντρο "Academy Gardens" μετά και τη δυναμική παρουσία των κατοίκων της γειτονιάς, της Επιτροπής και της Λαϊκής Συνέλευσης.   Κατά της πρότασης για το Academy Mall τάχθηκαν η Ανοικτή Πόλη, η Συμπαράταξη για την Αθήνα  και η παράταξη Επιμένουμε Αθήνα.  Ουδέτερη στάση κράτησε ο εκπρόσωπος της παράταξης του Ν. Κακλαμάνη.
Μέγιστη έντυπωση προκάλεσε η ένδεια επιχειρημάτων από τη δημοτική αρχή, η άκριτη υιοθέτηση των λεγομένων της εταιρείας και η απουσία οποιασδήποτε επιστημονικής μελέτης, για μια περιοχή όπως είναι η Ακαδημία του Πλάτωνα.


Δε, μεταξύ άλλων ως αντισταθμιστικό όφελος για την περιοχή παρουσιάζουν την πρωτοβουλία της εταιρείας να βάλει κάγκελα έξω από το Ειδικό Σχολείο στο Βουστάσιο και αργότερα τη δημιουργία παιδικής χαράς και την τοποθέτηση μπασκέτων στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα
 Για τις θέσεις εργασίας που διαφημίζουν, μπορούμε να μιλήσουμε,  μόνο αν είναι σε θέση να τις αποδείξουν... πιστοποιώντας ταυτόχρονα πως δεν θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ανεργία στις γειτονικές περιοχές.

Βέβαια σε προσωπικό (;) επίπεδο άνθρωποι του Δήμου, υπό τις ευλογίες της κυβέρνησης έχουν ήδη συμφωνήσει για το εμπορικό κέντρο του Πλάτωνα. Το παιχνίδι είναι εξ αρχής στημένο...

(Από το Μπλογκ της Ε.Κ.Α.Π.)

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ (παραποτάμιο) 4ο ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ (du lac) ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΗΛΕΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥΣ ΕΥΚΛΕΙΔΟΥ και ΑΙΜΩΝΟΣ...ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ... ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΩ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ, "ΥΔΩΡ ΚΑΙ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ ΜΕ ΣΤΕΓΝΑ ΠΑΤΟΥΣΑΚΙΑ"... ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΙΣ ΓΑΛΟΤΣΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΜΟΥ... ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ...!!!

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΜΑΡΧΕ...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

Την απόφαση της δημοτικής παράταξης ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΘΗΝΑ να αποχωρήσει από το συνδυασμό “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ” που με επικεφαλής, τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιωργο Καμίνη, κέρδισε το δήμο της Αθήνας στις εκλογές του 2010, ανακοίνωσε σήμερα στον κ. Καμίνη, αντιπροσωπεία της παράταξης που αποτελείτο από την κυρία Ιωάννα Κοντούλη και τον κ. Ιάκωβο Αλαβάνο. Η αντιπροσωπεία εξήγησε στον κ. Καμίνη ότι η συνεργασία ήταν ετεροβαρής, διότι ποτέ οι εκπρόσωποι της δεν συμμετείχαν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, οι οποίες παράλληλα απείχαν πολύ από τις προγραμματικές αρχές που είχαν συμφωνηθεί προεκλογικά.
Ως παραδείγματα τέτοιων αποφάσεων, αναφέρθηκε η ανάπλαση του Βοτανικού, η οποία γίνεται προς όφελος συγκεκριμένων μεγάλων συμφερόντων, στα οποία είμαστε αντίθετοι, στον τρόπο αντιμετώπισης από την δημοτική αρχή αυτοδιαχειριζόμενων χώρων – ήταν μια από τις κόκκινες γραμμές της Οικολογικής Αθήνας ο σεβασμός των αυτοδιαχειριζόμενων χώρων - όπως η αγορά στην Κυψέλη και η βίλα Αμαλία αλλά και στην αντιμετώπιση με αστυνομική καταστολή μη βίαιων διαμαρτυριών όπως η παραμονή των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, και οι πεζοπόροι που είχαν έρθει από την Βαρκελώνη για να συμπαρασταθούν στην χώρα μας.
«Δικαίωμα στην πόλη έχουν όλοι οι πολίτες της και όχι κατά προτεραιότητα συγκεκριμένα μεγάλα οικονομικά και κατασκευαστικά συμφέροντα, με τα οποία δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση. Η Αθήνα της εφαρμογής των οραμάτων μας είναι η πράσινη, οικολογική, δημοκρατική, ανοιχτή, φιλόξενη. Έτσι οραματιζόμαστε την Αθήνα μας», είπε η κ. Κοντούλη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε μετά από τη συνάντηση. Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της Οικολογικής Αθήνας  από εδώ και πέρα, η κυρία Κοντούλη είπε ότι θα ακολουθήσει μία στάση συνέπειας στις αρχές και τις αξίες του χώρου και θα παρεμβαίνει αυτόνομα για τα διάφορα ζητήματα της πόλης στηρίζοντας παράλληλα ό,τι θεωρεί θετικό. Ενώ σε ότι αφορά στις επόμενες δημοτικές εκλογές σχολίασε ότι «η Αθήνα πρέπει να αλλάξει στην κατεύθυνση που περιγράψαμε ήδη και αυτό θα επιδιώξουμε με κάθε δύναμη που διαθέτουμε.  Η Οικολογική Αθήνα συλλογικά και δημοκρατικά θα αποφασίσει όταν έρθει η ώρα».
Ο κ. Ιάκωβος Αλαβάνος δήλωσε  ότι τα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας όπως η απελευθέρωση των κοινόχρηστων χώρων (μητροπολιτικό πάρκο Γουδή, Ελαιώνας, Κουντουριώτικα), η παρέμβαση στα κυκλοφοριακά και συγκοινωνιακά προβλήματα, η ρύπανση του περιβάλλοντος, η αιθαλομίχλη καθώς επίσης και θέματα που αφορούν το μεταναστευτικό,  σε επίπεδο δημοτικής αρχής,  το παρόν δημοτικό σχήμα είναι πολύ πίσω από τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της Οικολογικής Αθήνας. Γι’ αυτό αποφασίσαμε ν’ αποχωρήσουμε κατά συντριπτική πλειοψηφία.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ 4η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ...

(ή αλλιώς τρεις κι ο κούκος, ή πάλι για τα πανηγύρια είμαστε)
Σήμερα , εγώ και η Νατάσα, μετά από πρόσκληση της κ. Σιδερή (προέδρου της 4ης δημ. κοινότητας), βρεθήκαμε στη συνάντηση με θέμα την διοργάνωση του καρναβαλιού στο διαμέρισμα και την εθελοντική ή "εθελοντική" (θα εξηγηθώ για τα εισαγωγικά) συμμετοχή των δημ. σχολείων σε αυτή. Ήταν σαφής η αρχική τοποθέτηση της προέδρου όσον αφορά στο εθελοντική, δηλ. όποιος θέλει... Σκέφτηκα στην αρχή να δηλώσω ότι σαν 60ο θέλουμε, αλλά του χρόνου! Τελικά ανέφερα ότι ο σύλλογός μας θα κάνει την καθιερωμένη του αποκριάτικη γιορτή μια μέρα πριν και μιας και τα παιδιά θα γιορτάσουν το Σάββατο, δεν εγγυώμαι την ολοκληρωτική συμμετοχή του κόσμου την επόμενη! Τότε άρχισε η επιχειρηματολογία του στυλ : "Σημασία έχει πως θα το πεις στα παιδιά και πως αισθάνεται ο γονιός..." (πως να αισθάνεται ένας άνεργος/μισθοκομένος/χαροκαμένος γονιός άραγε, για ένα πανηγύρι και δη της κοινότητας που ζει και νιώθει και φτυσμένος από αυτή;)...
-"Οι σύλλογοι γονέων, μαζί με τους εκπαιδευτικούς κάθε σχολείου, να ενημερώσουν τους γονείς, να ενημερώσουν τους μαθητές για την δράση, και να αναλάβουν και την ευθύνη της όλης σχολικής οργάνωσης..." (εθελοντική ευθύνη;) και όλα τα παιδιά να συνοδεύονται και οι δάσκαλοι να βρίσκονται εκεί...(κυριακάτικα!). Φυσικά και ΔΕΝ απαιτήθηκε τίποτα από το προεδρείο ( αποτελούμενο και από τον κ.Κοντό και μία γραμματέα, μη ζητάτε ονόματα, δεν είμαι δημοσιογράφος), όμως η προσπάθεια είτε συναισθηματικά, είτε στο φιλότιμο, είτε ακόμα-ακόμα και με έναν τρόπο που σε βάζει κάποιος να κάνεις κάτι για αυτόν, λέγοντάς σου το αμίμητο "για τα παιδιά", εμένα προσωπικά μου βάζει πολλές δεύτερες σκέψεις... (εξ ου και ο "εθελοντισμός") (Στο μυαλό μου σχηματίστηκε η εικόνα κάποιου που θέλει να προστατευτεί από κάτι και βάζει για ασπίδα ένα παιδί...)
Σημειωτέον ότι η κοινότητα θα παρέχει από χορηγίες καραμέλες, σοκολάτες, ίσως σερμπαντίνες και κομφετί, μπισκότα. Όπως διευκρίνισε η πρόεδρος σε συγκεκριμένη ερώτησή μου, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝ (0) Δεν κατάλαβα αν ο άνθρωπος που θα παίζει μουσική είναι δωρεάν ή όχι. Κατάλαβα όμως, ότι το ρεύμα που θα ξοδευτεί θα το πληρώσει ο Δήμος, και τον δήμο εγώ (εμείς). Σε σχετική παρατήρησή μου για το ρεύμα, η απάντηση ήταν ένα σκέτο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ!
-" Δηλαδή τι θέλετε κ. Κίτσιο. Να κλείσουμε τα παιδιά στο σπίτι, να μην βγούνε έξω;"
Δεν επεκτείνομαι στο θέμα γιατί όποιος με γνωρίζει ξέρει ότι η προσπάθεια που γίνεται στην γειτονιά είναι για να βγει ο κόσμος από τα σπίτια και τους καναπέδες του και συμμετέχω ενεργά σε αυτή!
Εντυπώσεις: Μάλλον ζω σε άλλο κόσμο... 
- Σε μια περίοδο που στενάζουμε, προσπαθούμε να διοργανώνουμε καρναβαλοπανηγύρια αντί να κοιτάμε ποιος έχει άμεση ανάγκη βοήθειας.
- (ίσως ακουστώ συντηρητικός αλλά θα το πω!)...Για τα πανηγύρια ... είμαστε πρώτοι! Μέχρι και για βράβευση καλύτερης παρουσίας άκουσα... ξέρετε κοστούμια, άρματα κλπ
- Ιδιαίτερα οξυμένο κλίμα, όσον αφορά στην ιδέα να μη γίνει το καρναβάλι εάν τελικά έχει κάποιο κόστος, και τα χρήματα να διατεθούν στα σχολεία... Εκεί μίλησε η πρόεδρος... "Το καρναβάλι θα γίνει έτσι κι αλλιώς..." και το χέρι της σταμάτησε χιλιοστά πριν το ξύλο του τραπεζιού...Ξανά δεύτερη σκέψη...(βρε μανία με το καρναβάλι!)
- Θα γίνει και δεύτερη συνάντηση...
- Η συμμετοχή ήταν μηδαμινή! από 47 σχολεία, ζήτημα να είμασταν εκπρόσωποι από 5-6...
- Ένας άνθρωπος από τον δήμο ανέφερε δεν μπορείς να πας στον πόλεμο (;) με κατεβασμένα μούτρα. Του επεσήμανα ότι μιλάμε για πάρτυ και ναι μπορείς να πας σε πάρτυ με κατεβασμένα μούτρα...
- Μια εκπαιδευτικός έδωσε την ιδέα να γίνει κυνήγι χαμένου θησαυρού, για να λάβει τις εξής απαντήσεις:
1. " Δεν θέλουμε να βάλουμε τα παιδιά σε ... ανταγωνιστική διαδικασία!" Μετά από παρέμβασή μου κατάλαβε (μάλλον επειδή δεν γνωρίζει το παιχνίδι) ότι το παιχνίδι βγάζει συναγωνιστική διαδικασία...
2. "Μπορείτε να το οργανώσετε;"... (ουδέν σχόλιο...)
3. Μετά από 10 λεπτά... "Ναι είναι μία πολύ καλή ιδέα και θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτή!"
4. Η ιδέα να βγει σε αφίσα όλη αυτή η γιορτή, εκφράστηκε από μία σχολική εκπρόσωπο και έτυχε θερμότατης υποδοχής από το προεδρείο με θερμές ευχαριστίες προς την έχουσα την ιδέα...
ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ...!!!
(Νατάσα, αν θυμάσαι κάτι άλλο , γράψτο σε παρακαλώ...)

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013