Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 60ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗ ΓΗ !

 Για άλλους άλλη μία βαρετή, μουντή και βροχερή Δευτέρα...
 Για τους μαθητές του 60ου δημοτικού σχολείου μας όμως, ημέρα για να μάθουν να φυτεύουν μαρουλάκια και να καταλαβαίνουν την ανταποδοτικότητα της γης μ.εσα από την φροντίδα της.
Μια κίνηση που τιμά τον Διευθυντή του σχολείου και τους δασκάλους του. Σε λίγο καιρό θα απολαύσουν την πρώτη βιολογική μαρουλοσαλάτα τους...

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση εκτελεστικής γραμματείας Οικολόγων Πράσινων για την αυριανή απαγόρευση των διαδηλώσεων


  Oυδείς έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την έκφραση της λαϊκής βούλησης




H απολυταρχικού τύπου ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την αυριανή απαγόρευση διαδηλώσεων σε συγκεκριμένη ακτίνα της πρωτεύουσας δεν αποτελεί έκπληξη μετά από τις συνεχόμενες παραβάσεις των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών που έχουμε βιώσει τις τελευταίες μέρες. Το αποτέλεσμα θα είναι η "ανεξάρτητη" περιοχή της πρωτεύουσας να γεμίσει από την οργή των καταπιεσμένων πολιτών. Η καταχρηστική, παράλογη και επικίνδυνη ως προς τα πιθανά αποτελέσματα της απαγόρευση θα φέρει προ των ευθυνών τους τους πολιτικούς υπευθύνους και τα όργανα τους.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουμε απερίφραστα ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να εμποδίσει την έκφραση της λαϊκής βούλησης. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να πάρει τη διαταγή πίσω. Οι πολίτες είναι δεδομένο ότι θα εκφράσουν την αγανάκτηση τους για τα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα. Και οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπορούν να είναι απόντες!

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ 60ο ΠΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΓΚΡΑΦΙΤΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ!


Η ζωή και οι εμπειρείες που μας προσφέρει, μας κάνουν ωριμότερους, σοφότερους και ικανότερους στο να ξεχωρίζουμε τους μερακλήδες άνθρωπους από τους ... καμμένους!
 
  Πριν μερικά χρόνια, στο 60ο δημοτικό σχολείο, οι ιδέα για την αλλαγγή του τρόπου αντιμετώπισης των αισχρών οπαδικών, σεξιστικών και άλλων συνθημάτων που γράφονταν κατά καιρούς στους τοίχους της εισόδο, ήταν η κάλυψη των τοίχων αυτών με γκράφιτυ που θα ζωγράφιζαν παιδιά-καλλιτέχνες της γειτονιάς!


Σε καμία περίπτωση το σκεφτόταν κανείς σοβαρά, ούτε ο προηγούμενος διευθυντής, ούτε μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, αλλά ούτε και γονείς! Οι δάσκαλοι ήταν θετικότεροι και πιο ενθουσιασμένοι στην ιδέα. Ώσπου η διεύθυνση άλλαξε και ο χώρος του δημοτικού σχολείου άρχισε να αλλάζει. Πρώτα με τον σχεδιασμό μιας πολύχρωμης μπορντούρας στο προαύλιο, ουσιαστικά "κερασμένη" από τον σύλλογο και τον κ. Αντώνη, μετά με την ζωγραφιά και καλλιτεχνία στους τοίχους της εισόδου (χωρίς να αποφεύγεται, δυστυχώς, η αφισσοκόληση), μετά με τον καθαρισμό της περιβόλου του προαύλιου, την φύτευση δεντρων και λουλουδιών, το βάψιμο της πρόσοψης και τέλος

το γκράφιτυ στον μόλις καθαρό και φρεσκοβαμένο τοίχο της πρόσοψης! Ειλικρινά συγχαρητήρια στον διευθυντη, στον σύλλογο και τους δάσκαλους που το κατάφεραν. Τέτοιες ενέργειες δηλώνουν την μετάβαση της διδασκαλίας σε ένα διαφορετικό πεδίο, πιο ευρηματικό και γόνιμο και αλλάζουν το περιβάλλον της διαβίωσης των μαθητών εξάπτωντας τη φαντασία. Είναι αυτό που λέω καμιά φορά ότι μέσα μας γίνεται μια επανάσταση που την ταυτίζουμε με δράσεις που μας αντικατοπτρίζουν υπερασπίζοντάς τες και όλο αυτό δεν ενέχει απώλεια, παρά μόνο κέρδος!
Είμαι πολύ ανυπόμονος να δω το τελικό αποτέλεσμα!

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Σεμινάρια - Μαθήματα Αλληλεγγύης στην Ακαδημία του Πλάτωνα

Σεμινάρια - Μαθήματα Αλληλεγγύης στην Ακαδημία του Πλάτωνα

1/10/2012 - Καλημέρα και καλό μήνα! Αρχίζουν οι εγγραφές. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί και, εφόσον συμφωνείτε, συμπληρώστε τη φόρμα που βρίσκεται στον αντίστοιχο σύνδεσμο στα δεξιά! Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι η περιγραφή του μαθήματος ταιριάζει με αυτό που είχατε στο μυαλό σας, ότι μπορείτε τις αντίστοιχες ώρες και μέρες και ότι το τμήμα δεν είναι συμπληρωμένο. 

Τα παρακάτω τμήματα συμπληρώθηκαν
Flash fiction (υπάρχουν πολλές θέσεις, αλλά είμαστε σε αναμονή για το τελικό ok από καθηγήτρια)
Ισπανικά
Ιταλικά
____________________________________


Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας μεταξύ μας, καθηγητές και εισηγητές διαφόρων ειδικοτήτων προφέρονται να παραδώσουν αφιλοκερδώς μαθήματα/σεμινάρια σε συνεργασία με την Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα.

Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί τελικά ένα Δίκτυο Αλληλεγγύης μέσα στο οποίο όλοι θα είναι πρόθυμοι να προσφέρουν κατά βούληση, υπέρ του συνόλου ή του ατόμου. 

Κριτήριο από φέτος για την ένταξη στα μαθήματα είναι η διάθεση για προσφορά στην ομάδα, προκειμένου να δημιουργηθεί στην πράξη το δίκτυο αλληλεγγύης. Προηγείστε δηλαδή όσοι είστε διατεθειμένοι να προσφέρετε (υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας ή του συνόλου) λίγο από τον χρόνο σας, όποτε έχετε τη δυνατότητα, προσφέροντας κάποια εξειδικευμένη υπηρεσία (πάνω σε κάτι που κατέχετε και επιθυμείτε, πχ παράδοση σεμιναρίου, ή μια αφίσα από έναν γραφίστα), ή μη εξειδικευμένη υπηρεσία (σε κάποια μικροεργασία που μπορείτε και δεν έχετε πρόβλημα να κάνετε, πχ βοήθεια σε πιθανή αφισοκόλληση για κάποια εκδήλωσή μας). 

Αν υπάρχουν άλλα κριτήρια ανά μάθημα (όπως προαπαιτούμενη γνώση, εξοπλισμός) θα γνωστοποιούνται στην περιγραφή του. Η επιλογή θα γίνει από τους καθηγητές σύμφωνα με τα από πριν γνωστά κριτήρια και, εφόσον αυτά πληρούνται, θα τηρηθεί απλά σειρά προτεραιότητας. Οι επιλαχόντες του προηγούμενου εξαμήνου, στα τμήματα που θα λειτουργήσουν και φέτος, που πληρούν τις προϋποθέσεις θα προηγηθούν, αλλά από αυτό το εξάμηνο και μετά δε θα σημειώνονται επιλαχόντες.

Τα μέχρι τώρα διαθέσιμα τμήματα, οι μέρες/ώρες πραγματοποίησής τους και οι διαθέσιμες θέσεις βρίσκονται ήδη στην αντίστοιχη καρτέλα δεξιά (Περιγραφή Μαθημάτων). 

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εγγραφεί μόνο σε ένα μάθημα.
Τα μαθήματα παραδίδονται αφιλοκερδώς, αλλά ο χώρος που θα μας φιλοξενήσει έχει λειτουργικά έξοδα που οφείλουμε να καλύψουμε, στο βαθμό που μας αναλογεί, προκειμένου να μη λειτουργούμε σε βάρος κανενός. Το κόστος θα είναι γύρω στο ένα ευρώ το μάθημα και θα δίνεται συνολικά κατά την εγγραφή.
Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξάρτητα από περιοχή διαμονής και τόπο καταγωγής, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις, αρκεί να σέβονται τις αρχές που διέπουν αυτό το δίκτυο και να δέχονται ότι μέσα σε αυτό είμαστε όλοι ίσοι και έχουμε ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα. 

Εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει δυνατότητα για πολυμελή ή περισσότερα τμήμα, οπότε περιμένουμε την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής από εσάς.

Στα μαθήματα μπορείτε να γραφτείτε μόνο ακολουθώντας τη διαδικασία που εξηγείται εδώ.

Η όλη πρωτοβουλία είναι σε εξέλιξη και διαμορφώνεται από όλους μας. Εισηγήσεις και ιδέες καλοδεχούμενες. Αν νομίζετε πως ένα τέτοιο δίκτυο μπορεί να ενδιαφέρει φίλους ή γνωστούς σας προωθήστε το blog! 
Περισσότερες πληροφορίες εντός! επικοινωνία: moluvi@hotmail.gr
Νο pasarán...
Περιηγηθείτε στις καρτέλες για να ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες!
 
 
\

Θεατρικό παιχνίδια για παιδιά στο χώρο Πολιτισμού "Πολιτεία"

Θεατρικό παιχνίδια για παιδιά στο χώρο Πολιτισμού "Πολιτεία"




Σε έναν καινούργιο Πολιτιστικό χώρο στην Ακαδημία Πλάτωνος
Μοναστηρίου και Θηναίας, κάθε Σάββατο, 11.30-13.00, 
θεατρικό παιχνίδι για Παιδιά από 6 έως 10 ετών

Παίζουμε θέατρο;
Ελάτε να παίξουμε, να δημιουργήσουμε, να εκφραστούμε, να διασκεδάσουμε, να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους μέσα από το θεατρικό παιχνίδι. Παιχνίδια Εμπιστοσύνης, χαλάρωσης, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, αυτοσχεδιασμοί που ενεργοποιούν τη φαντασία, αναπτύσσουν την ψυχοκινητική έκφραση, οξύνουν την κρίση και δίνουν ευκαιρίες για προσωπική καλλιέργεια και συλλογική δημιουργία. Εμψυχώνει η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη*

Πληροφορίες, Τηλέφωνα: 210 5157977 & 6932740751
Αναστασία Παπαγεωργίου, e-mail: politropotexnis@yahoo.gr
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: 10 Ευρώ το μήνα


ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ 4 εως 6 ετών ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ


* Η Μαρία Τερζάκη έχει σπουδάσει Αγγλική φιλολογία, Κινηματογράφο και Θέατρο στην Αγγλία και την Ελλάδα. Δουλέυει με παιδιά από το 2002 ως εμψυχώτρια, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αυτό το διάστημα ολοκληρώνει το δεύτερο μεταπτυχιακό της στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών με κατεύθυνση το Θέατρο στην Εκπαίδευση