Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011




  
Μια - δύο απορίες μου έμειναν μόνο μετά από τη λήξη της ομολογουμένως τεράστιας συγκέντρωσης...
Που πήγε όλος αυτός ο κόσμος και δεν έμεινε στο Σύνταγμα και γιατί έμειναν μόνο οι αναρχικοί; Μήπως για να μη μείνουν όλοι οι υπόλοιποι;

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν δύο αντιδήμαρχοι Αθηναίων ( όλα του γάμου δύσκολα...)

Καταψηφίστηκε σχέδιο Καμίνη για την Υπατία

Απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει ως αυτή την ώρα το σχέδιο απόφασης που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σχετικά με το ζήτημα των 300 μεταναστών απεργών πείνας.

Δύο αντιδήμαρχοι, που ψήφισαν «παρών», υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν αποδεκτές. Πρόκειται για τον αρμόδιο για τα οικονομικά αντιδήμαρχο Γιώργο Αναγνωστόπουλο και τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Διαμερισμάτων Φώτη Προβατά.

Το σχέδιο απόφαση του δημάρχου απηύθυνε έκκληση στους μετανάστες απεργούς πείνας του Μεγάρου Υπατία να αναστείλουν την κινητοποίησή τους, με στόχο την έναρξη διαλόγου με την Πολιτεία αμέσως μόλις η υγείας τους το επιτρέψει.

Παράλληλα ο δήμαρχος Αθηναίων απηύθυνε παρόμοια έκκληση και προς την κυβέρνηση για διάλογο και ταχύρρυθμη εξέταση των αιτημάτων παροχής ασύλου, παρέχοντας ταυτοχρόνως τις υπηρεσίες του ιδίου και του Δήμου συνολικά ώστε να υπάρξει διέξοδος.

Σύμφωνα με τον Αθήνα 984 αρνητική ή λευκή ψήφο έδωσαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας, ενώ «παρών» ψήφισαν οι δύο αντιδήμαρχοι και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, ζητώντας σε τοποθετήσεις τους περισσότερο μαχητικές διατυπώσεις και επίσπευση των διαδικασιών νομιμοποίησης των απεργών πείνας.(in.gr)

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΙΣ ΠΙΟ ΓΛΥΚΕΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΕΙΜΑΣΤΕ... (αλλά ακόμα επιφυλακτικοί)

«Καταλήξαμε στη συγκεκριμένη απόφαση», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, «λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι δημότες, ιδίως όσοι έχουν δεί να μειώνονται δραστικά τα εισοδήματά τους».
Τη μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο για το 2011 μετά από σχετική εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Αναγνωστόπουλου.
«Καταλήξαμε στη συγκεκριμένη απόφαση», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, «λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι δημότες, ιδίως όσοι έχουν δεί να μειώνονται δραστικά τα εισοδήματά τους».
Όπως επισημάνθηκε, για πρώτη φορά, καθιερώνεται απαλλαγη στα ανταποδοτικά τέλη για τους δημότες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και μονογονεϊκές οικογένειες, εισάγοντας ταυτόχρονα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να επωφεληθούν οι έχοντες πραγματική ανάγκη δημότες της πόλης. Επίσης καθιερώνεται αντίστοιχη απαλλαγή και για τους απόρους. Υπολογίζεται ότι η ανωτέρω απαλλαγή αφορά περίπου 15.000 - 20.000 οικογένειες.
Επιπρόσθετα, παραμένει η απαλλαγή επί των δημοτικών τελών για τις κατηγορίες τριτέκνων και πολυτέκνων, με την ανωτέρω απαλλαγή να αίρεται βάσει υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων.
Επίσης αναπροσαρμόζονται τα τέλη τομών στους δρόμους της πόλης τα οποία ήταν αμετάβλητα από το 1992 και καταβάλλονται από τους εργολάβους που πραγματοποιούν εργασίες.
Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε στο Σώμα τη σύσταση, τις αμέσως επόμενες ημέρες, διαπαραταξιακής επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου, η οποία μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου του 2011 θα καταθέσει πλήρεις προτάσεις για τη πολιτική που θα εφαρμόσει ο δήμος για το 2012. Όπως αναφέρεται, η επιτροπή αυτή θα καταθέσει προτάσεις για τη ριζική αναμόρφωση του συστήματος βασισμένες στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε δημοτικής κοινότητας και τις οικονομικές ανάγκες του δήμου ώστε να αυξηθεί η ποιότητα των ανταποδοτικών υπηρεσιών προς όφελος του συνόλου των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΚΑΠ...


Φίλιππου Κουτσαφτή.





Εκτενές ρεπορτάζ στην εφημερίδα μας που θα κυκλοφορήσει σύντομα!













ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!


Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ποδηλατικές διαδηλώσεις...


http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSwNM2DcliWuyZsgWuDfcrRDQUOPHi8UsoE-rY01JwaCzdJ7sbpΠαρασκευή και Σάββατο βράδυ στους κεντρικούς δρόμους του κέντρου βλέπεις ανάμεσα στα αμάξια... να ξεχύνονται δεκάδες ποδήλατα με τους οδηγούς τους να κινούνται άνετα, μερικές φορές επικίνδυνα και να έχουν ένα μόνο σκοπό: να πείσουν τον Δήμαρχο να φτιάξει ολοκληρωμένο σύστημα ποδηλατοδρόμων. 2.000-3.000 ποδήλατα μαζεύονται σε κάποιο κεντρικό σημείο της πόλης περίπου στις 12 το βράδυ και αποδεικνύουν πόσο καλή είναι η κινητοποίηση τους αλλά και πόσο μεγάλη δύναμη έχουν. Θα είναι εύκολο για τον Δήμαρχο να τους αντισταθεί;
ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ!!!

Δυστυχώς όμως και να γίνουν οι διαδρομές που όλοι οι ποδηλάτες επιζητούν η Αθήνα δεν πρόκειται να αλλάξει. Μάλλον θα αλλάξει αλλά επιφανειακά. Θα μπει ακόμα ένα λιθαράκι στον βιαστικό σχεδιασμό, στην άτσαλη εφαρμογή, στην αργή και ταλαίπωρη υλοποίηση. Σε αυτή την πόλη δεν υπάρχει ούτε πρόγραμμα, ούτε πλάνο, ούτε σχέδιο ανάπτυξης. Άστοχες και άτακτες ενέργειες καιροσκοπισμού για να κερδίσουμε τις εντυπώσεις, όπως τότε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Αθήνα χάνει την ομορφιά της και την ταυτότητα της από όλους αυτούς που ενδιαφέρονται να είναι προσφιλής και κερδοφόρα επιφανειακά.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ!!! ΤΟ ΤΕΡΠΝΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΩΦΕΛΙΜΟΥ!!!

Ή ΑΛΛΙΩΣ ΡΟΔΑ  ΠΙΤΑ  ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΑ μιας και π€ριμ€νουμ€ τον Αμυρά και άλλους ποδηλάτ€ς να συμπληρώσουν την παρ€α μας!!!


ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ. ΕΣΕΙΣ;




Και όπως πάντα Θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε!!!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΡΓΙΑ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΚΑΚΙΑΣ...



 

ΤΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ;


Πέρασαν σχεδόν έξι μήνες από την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής και η κινητικότητά της όσον αφορά στο έργο της στο κέντρο της Αθήνας είναι ανύπαρκτη. Όχι μόνο προκαλεί την δυσφορία όσον την στήριξαν, αλλά δίνει και έδαφος στην αντιπολιτευόμενη χθεσινή αποτυχημένη αρχή να σχολιάζει και να κριτικάρει.
Δήμαρχε με όλον τον σεβασμό...αργείς!!! Βάλε μπρος και πράξε γενναία και τολμηρά!!! Η Αθήνα μας και όσοι ζούμε σε αυτή, ασφυκτιούμε και δυσκολευόμαστε...
ΣΠΕΥΔΕ ΒΡΑΔΕΩΣ!!!


Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ... (ΤΗΝΧ ΤΕΟ!!!)

Θα ξυπνήσεις...
μαλάκα απο το λίθαργο σου θες δε θες γιατι δε θα σε αφήσω εγώ να κοιμάσαι άλλο (ένας φίλος το είπε αυτό και πόσο δίκιο είχε)... ξύπνα όμως απο μόνος σου για να έχεις καθαρή τη συνειδησή σου οταν σου χρειαστεί μιας και προς το παρόν την έχεις αφήσει να σέρνεται πίσω σου σαν μια σκιά που προσπαθεί να ταυτιστεί με τον δημιουργό της.
Ηρθε η ώρα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας, ήρθε η ώρα να πυρπολήσουμε το εγώ μας... ήρθε η ώρα να γίνουμε υπεύθυνοι των εαυτών μας... μια ολόκληρη χώρα ζεί μέσα στο τρόμο από αυτους που ''ψηφίσαμε'' , κάθε λεπτό που περνάει είμαστε υπεύθυνοι για ότι γίνετε, την επόμενη φορά δε θα φταίει ο μπάτσος που τράβηξε τη σκανδάλη η ο προβοκάτορας που δολοφόνησε ή ο εξαγριωμένος που παρανόησε αλλα όλοι εμεις γιατί αφήνουμε την κοινωνία μας να βιάζετε καθημερινά και δεν πιστεύουμε πια σε τίποτα παρα μόνο περιμένουμε να μπούμε μεσα στο τάφο μας μαζεύοντας τα λεφτά για τη κηδεία!!!!!!!!!

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΖΕΣΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!

Επανιδρύει τη δημοτική κίνηση ο Μπουτάρης. Στόχος είναι «η Πρωτοβουλία 2010 να είναι το ενδιάμεσο του λαού και της διοίκησης».

Η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη 2010» θα διοικείται από ένα δεκαπενταμελές όργανο, πρόεδρος του οποίο θα είναι ο Γιάννης Μπουτάρης ως ιδρυτής της παράταξης που κέρδισε το δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται πλειοψηφικά στα πλαίσια γενικών συνελεύσεων. Η νέα κίνηση είναι ανοιχτή σε όλο των κόσμο, χωρίς να προβλέπονται ποινές ή διαγραφές μελών, χωρίς την ύπαρξη ισχυρών οργάνων, ενώ θέση στα θεσμικά όργανα δεν θα έχουν όσοι βρίσκονται στη διοίκηση της δημοτικής αρχής. Η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη 2010» θα λειτουργεί με εσωτερικούς κανόνες και κώδικα δεοντολογίας, ενώ θα στηρίζεται αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των μελών και των οπαδών, καθώς όπως διευκρινίστηκε «κανείς δεν θα διανοηθεί να βάλει χέρι στα χρήματα του δήμου».

"... ο κ. Μάτης χαιρέτησε την «Πρωτοβουλία». «Μπορεί προεκλογικά να ανεβάσαμε τους τόνους ωστόσο τώρα πορευόμαστε μαζί με το Γιάννη Μπουτάρη για να αλλάξουμε την πόλη», τόνισε χαρακτηριστικά. "


Περίσσότερα: http://tvxs.gr/news/%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%C2%AB%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1%C2%BB
 

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ...!!!-Gary moore - over the hills and far away




ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΟΥ!!!

ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ!

Τα θυμάστε τα παλιά μοτοποδήλατα; Εγώ πάντως μόλις το είδα τα θυμήθηκα και επιβράβευσα τον τύπο που το έφτιαξε μόνος του! Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...


 ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΔΗΣΗ...

Θρηνεί η Ροκ

Πρόωρα έφυγε από τη ζωή ο πασίγνωστος και δημοφιλής κιθαρίστας Γκάρι Μουρ. Ο Μουρ ήταν 58 ετών. Βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ισπανία. Το θάνατό του ανακοίνωσε ο μάνατζερ του Άνταμ Πάτερσον.

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο  γνωστός και αγαπημένος σε όλους κιθαρίστας Γκάρι Μούρ. Ήταν ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους και  πιο ταλαντούχους Βρετανούς κιθαρίστες της γενιάς του, καλλιτέχνης απρόβλεπτος και ανατρεπτικός, ο Γκάρι  ταξίδευε  στη μουσική, από το ροκ  και την Τζαζ, στην Μπλουζ και την Κάουντι , το Χέβι Μεταλ.
Ο Γκάρι βρέθηκε νεκρός σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Κόστα Ντε Σόλ, στην Ισπανία.
Το θάνατό του ανακοίνωσε ο μάνατζερ των  Thin Lizzy, Αντάμ Πάτερσον,  δηλώνοντας στο BBC ότι πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς ωστόσο να αναφέρει τα αίτια θανάτου.


 Ο Γκάρι Μουρ έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στους Thin Lizzy και αργότερα για τη σόλο καριέρα που ακολούθησε.

Ο Έρικ Μπέλ, πρώην τραγουδιστής των Thin Lizzy ανέφερε "Ακόμα δεν ο πιστεύω. Ήταν ένας καταπληκτικός κιθαρίστας και μουσικός.

 
Gary Moore, RIP 1952-2011

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ!!!

Φασιστικής έμπνευσης συκοφάντηση του Ασύλου μέσα στη Βουλή και ολομέτωπη επίθεση εναντίον του
Αθήνα, 2 Φλεβάρη 2011
Σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στο εξής περιστατικό:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ:
«Θα πω μόνο το μικρό της όνομα για λόγους προστασίας: έχει το όνομα της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη! Πάει, λοιπόν, προχθές, η Μελίνα στη Νομική να γράψει Εμπορικό Δίκαιο και - παρόντων των επιτηρητών και της υπεύθυνης τμήματος καθηγήτριας - "μπουκάρουν" αντιεξουσιαστές στην αίθουσα. Τα παιδιά έγραφαν εξετάσεις και 25 αντιεξουσιαστές μπήκαν μέσα και ξεκίνησαν τα "γαλλικά". Η συγκεκριμένη φοιτήτρια που τόλμησε να πει "αφήστε μας μισή ώρα να τελειώσουμε το μάθημα", δέχτηκε επίθεση εξαιρετικά εκφοβιστική και απαξιωτική και της έσκισαν το γραπτό. Την απείλησαν δε ότι "Τη Δευτέρα που θα δίνεις μάθημα θα είμαστε πάλι εδώ"! (Από Δελτίο τύπου του ΛΑΟΣ)
Θα αποδείξουμε ότι όλη η ιστορία είναι ένα φτηνό φασιστικό κατασκεύασμα που στόχο έχει το Άσυλο και τη δυσφήμηση του φοιτητικού κινήματος από ομάδες εχθρικές στο λαϊκό και νεολαιΐστικο κίνημα.
Ας δούμε πρώτα ποια είναι η φοιτήτρια η οποία έκανε την καταγγελία και της οποίας το όνομα ο Καρατζαφέρης αποκρύπτει για λόγους «ασφαλείας».
Η απάντηση βρίσκεται στο blog του «Παρατηρητή» σε δημοσίευμα με τίτλο "Καταγγελία Ναυπλιώτισσας φοιτήτριας της Νομικής " όπου η φοιτήτρια Μελίνα Τσιλιμίγκρα υπογράφει επώνυμη καταγγελία.
Οπότε δεν συντρέχει και λόγος προφύλαξής της!
Το κείμενο του «Παρατηρητή» συνοδεύεται με υπέρτιτλο: «Της έσκισαν το γραπτό οι... συνιστώσες (γιατί ήθελε να γράψει μάθημα εν μέσω... κατάληψης)…». Πέρα από τα διάφορα που φαντασιώνεται η συγκεκριμένη στο κείμενο, υπάρχει κάτι που μας κίνησε ιδιαίτερα την περιέργεια: Επιλέγει να κλείσει την καταγγελία της με ένα κείμενο του Ίων Δραγούμη, το οποίο όλως τυχαίως είναι το όνομα του ινστιτούτου εθνικών και κοινωνικών μελετών του ΛΑΟΣ. Ποια είναι αλήθεια η Μελίνα Τσιλιμίγκρα που κάνει την καταγγελία;
Την απάντηση μας την δίνει το Facebook όπου μαθαίνουμε ότι από τα αγαπημένα της βιβλία είναι «Ο Αγών μου» του Χίτλερ.
Ψάχνοντας λίγο ακόμα ανακαλύπτουμε ότι πρόκειται για μέλος της ΝΕ.Ο.Σ. που είναι η νεολαία του ΛΑΟΣ!!!
Αυτή είναι η περίφημη ανώνυμη φοιτήτρια της οποία τις καταγγελίες μετέφερε ο Καρατζαφέρης στην Βουλή. Η ίδια είχε επιλέξει από τις 27/1 να καταγγείλει την κατάληψη σε blog της ΝΕΟΣ (http://melostisneos.wordpress.com/2011/01/27/%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84/)
Υπήρχε όμως κατάληψη στις 31/1 που καταγγέλλει η εφημερίδα «Παρατηρητής» στο blog της;
Σαφέστατα όχι!
Αφού οι απεργοί πείνας και οι αλληλέγγυοι είχαν αποχωρήσει από τις 27/1. Με βάση αυτά μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε πόσο αληθή είναι αυτά που καταγγέλλει το στέλεχος της ΝΕΟΣ περί σκισίματος γραπτού κλπ…
Στις 31/12/2010 δημοσιεύεται στο blog «Καλημέρα Αρκαδία» (http://kalimera-arkadia.blogspot.com/2010/12/blog-post_2227.html) άρθρο της με τίτλο «Εάν οι θεοί ομιλούν, τότε σίγουρα χρησιμοποιούν τη γλώσσα των Ελλήνων!», όπου αναπαράγει όλη την εθνικιστική προπαγάνδα για το Hellenic Quest, το ανύπαρκτο εθνικιστικό παραμύθι περί ανωτερότητας της ελληνικής γλώσσας (βλ. http://www.sarantakos.com/language/hquest.html)
Στις 27/1/2011 δημοσιεύεται άρθρο της στην φασιστική φυλλάδα «Στόχος» με τίτλο «ΙΜΙΑ 1996: Η ΑΘΕΑΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΠΛΕΥΡΑ».
Συμπέρασμα: Οι καταγγελίες έγιναν από μέλος της ΝΕΟΣ (ΛΑΟΣ) που αρθρογραφεί στον φασιστικό ΣΤΟΧΟ και αναπαράγει εθνικιστικές αηδίες σε τοπικές εφημερίδες!
Όση λάσπη και να ρίξουν η κυβέρνηση και οι φασίστες ενάντια στο Άσυλο δεν πρόκειται να το σπιλώσουν, γιατί αυτό πάντοτε αποτελούσε το προπύργιο των αγώνων του νεολαιΐστικου και φοιτητικού κινήματος. Το ότι το θέμα έφτασε στην βουλή μαζί με πρόταση νόμου για κατάργηση του Ασύλου από το ΛΑΟΣ (πρόταση νόμου είχε καταθέσει και η ΝΔ) δείχνει την αποφασιστικότητά τους να ξεμπερδεύουν με το Άσυλο.
Καλούμε τον δημοκρατικό λαό, του προοδευτικούς ανθρώπους, την νεολαία σε επαγρύπνηση και να μπλοκάρουν τα σχέδια κατάργησης του Ασύλου.

ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ για να ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ (ΤΗΝΧ ΜΑΤΙΝΑ!!!)

Τα όργανα ήχησαν στη Θεσσαλονίκη

Αυτή τη φορά για τη δημοτική επιχείρηση του TV 100 και των ραδιοφωνικών σταθμών της εταιρείας. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η νέα διοίκηση του δήμου διόρισε τα μέλη του νέου ΔΣ της εταιρείας. Και σήμερα με δελτίο Τύπου ο Γ. Μπουτάρης ανακοινώνει την απόλυση πέντε διευθυντών! Όπως επίσης και την έναρξη περιόδου εξυγίανσης, με ότι αυτό σημαίνει. Θα αναθέσει λέει σε εξωτερικό σύμβουλο το έργο εκπόνησης μελέτης για τη βιωσιμότητα των δημοτικών Μέσων. (όπως και η Αθήνα δηλαδή;)

Η ανακοίνωση Μπουτάρη

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΠΘΕ (TV 100- FM 100)

Ο Δήμαρχος Γ. Μπουτάρης έκανε σήμερα (Πέμπτη) την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις εξελίξεις στην ΔΕΠΘΕ (tv100- fm 100).

«Ως Δήμαρχος, έχω πει κατ’ επανάληψη και το επαναλαμβάνω: Απόφασή μας είναι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να διατηρήσουμε σε λειτουργία την TV100 και τα δημοτικά ραδιόφωνα.
Η σταδιακή απαξίωση των δημοτικών ΜΜΕ ξεκίνησε σχεδόν από την ίδρυσή τους. Η περιουσία των δημοτών κατασπαταλήθηκε και δημιουργήθηκε μία κατάσταση νοσηρή που χρόνο με το χρόνο τροφοδοτούνταν από κάθε είδους πελατειακές σχέσεις.
Έτσι σήμερα στο Δ.Σ. της ΔΕΠΘΕ λάβαμε την ακόλουθη απόφαση:
«Η σημερινή κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί. Είναι δυσβάσταχτη για τα οικονομικά του Δήμου και προσβάλει κάθε δημότη που πληρώνει δημοτικά τέλη και συνεισφέρει έτσι στη διαιώνιση μιας λειτουργίας από κάθε άποψη προβληματικής.
Από σήμερα μπαίνουμε σε διαδικασία εξυγίανσης. Πόσο θα κρατήσει η φάση αυτή και μέχρι που θα μπει το νυστέρι, θα το δούμε στην πορεία.
Σήμερα αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία την απόλυση πέντε διευθυντικών στελεχών της ΔΕΠΘΕ, κατά τους όρους του νόμου και με βάση τις πραγματικές συνθήκες κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.



Αποφασίσαμε επίσης να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες ανάθεσης σε εξωτερικό σύμβουλο, της εκπόνησης εμπεριστατωμένης μελέτης που θα εξετάσει τους όρους βιωσιμότητας των δημοτικών ΜΜΕ.
Στο μεταξύ προσωρινός Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης αναλαμβάνει ο κ.Φίλιος Στάγκος με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΠΘΕ.»
Θέλω να ευχαριστήσω την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., Σοφία Ασλανίδου για την δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την αφοσίωσή τους».

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ!!!

 
Τα αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα είναι πνευματώδη και διδακτικά. Μας χαρίζουν το γέλιο αλλά εκφράζουν και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στην πιο χαριτωμένη μορφή του.

Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά
προσποιείται ότι τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε:
«Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ένας άντρας είπε στην ερωτομανή γυναίκα του:
«Τι θέλεις να κάνουμε, να φάμε ή να κάνουμε έρωτα». 
Εκείνη του είπε:
«Ό,τι θέλεις, ψωμί πάντως δεν έχουμε». 

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Είπε κάποιος στον Διογένη:
«Οι συμπολίτες σου σε καταδίκασαν σε εξορία». 
Και ο φιλόσοφος απάντησε:
«Κι εγώ τους καταδίκασα να μένουν στον τόπο τους». 

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

  
Ο Διδύμων, οφθαλμίατρος της εποχής εξετάζει το μάτι μιάς κοπέλας. Ο
Διογένης τον βλέπει. Ξέρει ο Διογένης ότι ο Διδύμων είναι τύπος
ερωτίλος, κοινώς γυναικάς. Και του λέγει «Πρόσεξε Διδύμωνα, μήπως
εξετάζοντας τον οφθαλμό, φθείρεις την κόρην».
 
~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~
 
Επαινούσαν μερικοί μπροστά στον Άγη τους Ηλείους, γιατί ήταν πολύ
δίκαιοι κριτές στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Άγης ρώτησε με απορία:
- Και είναι τόσο σπουδαίο το ότι οι Ηλείοι μια φορά στα τέσσερα χρόνια γίνονται δίκαιοι;

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ένας πατέρας ζήτησε από τον Αρίστιππο να διδάξει τον γιο του. Ο φιλόσοφος
ζήτησε αμοιβή 500 δραχμές. Ο πατέρας θεώρησε υπερβολικό το ποσό.
-«Με τόσαχρήματα», είπε, «θα μπορούσα να αγοράσω ένα ζώο».
-«Αγόρασε», είπε ο Αρίστιππος, «κι έτσι θα έχεις δύο».

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ο Διογένης ζητούσε ελεημοσύνη απο ένα άγαλμα. Όταν τον ρώτησαν γιατί
κάνει κάτι τέτοιο απάντησε:
- Εξασκούμαι στο να μην απογοητεύομαι απο την αναισθησία των ανθρώπων.

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Παρακινούσαν τον Φίλιππο τον Μακεδόνα να εξορίσει κάποιον που τον κακολογούσε. Ο Φίλιππος απάντησε:
- Δεν είστε καλά!! Θέλετε να τον στείλω να με κατηγορεί και σ' άλλα μέρη;

~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Ένας φαλακρός έβριζε τον Διογένη. Ο φιλόσοφος γύρισε και του είπε:
«Δεν σου ανταποδίδω τις βρισιές, αλλά θα ήθελα να πω ένα "μπράβο" στις
τρίχες σου, γιατί απαλλάχτηκαν από ένα κακορίζικο κεφάλι».